Dette skjedde natt til 3. februar

- Nord-Korea varsler rakettoppskyting
- Mann angrepet med øks og machete
- Mye sukker kan gi demens

Dette skjedde natt til 3. februar
Foto: AFP PHOTO / JUNG YEON-JE og Kart: NRK

Nord-Korea varsler rakettoppskyting

Japans forsvarsminister har gitt det japanske forsvaret ordre om å være i høy beredskap og om å skyte ned enhver rakett fra Nord-Korea som oppfattes som en trussel mot Japan, melder Reuters. Nord-Korea hevder den varslede raketten skal brukes til observasjon, men det fryktes at de tester teknologi til atomvåpenoppskyting. Begge deler bryter med FNs resolusjoner, sier Sverre Lodgaard, seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk Intstitutt (NUPI). Ifølge New York Times og The Guardian er oppskytingen planlagt mellom 8. og 25.februar.

NRK: Nord-Korea varsler rakettoppskyting
VG: Sør-Korea ber Nord droppe rakettplaner

Mann angrepet med øks og machete

En mann i 20-årene er fraktet til Drammen sykehus etter at han ble angrepet i sitt eget hjem. Angriperne skal ha vært maskerte menn, bevæpnet med øks og machete. Operasjonsleder i Buskerud-politiet, Christian Gulli, sier til NRK at de etterforsker saken som et alvorlig angrep.

NRK: Mann angrepet hjemme med øks og machete
Drammens Tidende: Brøt seg inn bevæpnet med machete og øks

Mye sukker kan gi demens

– Hvis du spiser mye usunn og sukkerholdig mat, er du ikke bare mer utsatt for diabetes, men også demens, sier forsker Tor Atle Rosness til Dagsavisen. En studie som han er hovedforfatter av, konkluderer med at blodsukkerverdier hos unge har mye å si for demens-risiko. Mer enn 70.000 nordmenn har vært med i studien.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no