NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 3. desember

Stor brann i et rekkehuskompleks i Trondheim, budsjettkrise for Sveriges statsminister Stefan Löfven og finansminister Siv Jensen åpner for å beholde formueskatten.

Dette skjedde natt til 3. desember

Stor leilighetsbrann i Trondheim

44 personer ble evakuert da det i natt brant i et rekkehuskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til St. Olavs for behandling. Ingen av de elleve er alvorlig skadd, opplyser politiet. Fire leiligheter i rekkehuskomplekset ble totalskadd i brannen.

Brannmannskapene har gått gjennom de fire leilighetene uten å finne noen personer. Politiet fikk melding om brannen klokken 2.13. Ved 4.30-tiden var brannen slokket.

Regjeringskrise i Sverige

Statsminister Stefan Löfven utelukker ikke at budsjettkrisen i Sverige vil ende med nyvalg. Krisen oppstod da verken Sverigedemokraterna eller den borgerlige opposisjonen ville støtte regjeringens budsjettforslag.

Hva dette innebærer er fortsatt uklart, men statsminister Löfven understreket sent i natt at det er opp til regjeringen selv å avgjøre dette. Han sa videre at et nyvalg er en mulighet, men at dette skal avgjøres etter finansdebatten senere i dag.

Jensen åpner for å redde formueskatten

For første gang åpner finansminister Siv Jensen for at formuesskatten kan bli bevart, skriver Dagens Næringsliv. Jensen vil ikke utelukke at fortsatt formuesskatt kan bli en del av et bredt skattepolitisk forlik i Norge, selv om dette er stikk i strid med Frps og Høyres partiprogrammer.

Jensen setter nå i gang arbeidet med å foreslå et fremtidig skatteregime for Norge. Når arbeidet er ferdig, vil regjeringen gå til Stortinget med forslaget. Det vil tidligst skje i 2017. – Vi skal bruke den tiden vi trenger. Vi må få til et konkurransedyktig skattesystem som står seg, sier finansministeren til avisa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no