NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 29. november

- Knivstikking i Moss endte med døden
- Sterk støtte til vinmonopolet
- Nye FN-sanksjoner mot Nord-Korea

Knivdrap i Moss. Vinmonopolet. Nord-Korea.
Foto: Gorm Kallestad/KCNA / Nyhetstips.no/NTB scanpix/Reuters

Mann i 30-årene døde av skadene etter knivstikking

Mannen i 30-årene som var kritisk skadet etter knivstikkingen på Jeløy i Moss, i natt som følge av skadene. Mannen ble erklært død kokka 00.55, melder politiet i Østfold på Twitter. De pårørende er varslet, og politiet ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger. Den drepte er midt i 30-årene og fra Moss. En jevnaldrende mann er pågrepet og siktet i saken. Han er så langt siktet for drapsforsøk, men siktelsen kan bli utvidet til drap tirsdag morgen, opplyser politiet til VG.

Sterk støtte til vinmonopolet hos folk flest

Det er overveldende støtte i befolkningen for å fortsette med Vinmonopolordningen, alkoholreklameforbudet og 20-årsgrensen for å få kjøpe sprit her i landet. Det kommer fram i en undersøkelse Sentio Research har gjort på oppdrag fra Actis. I undersøkelsen svarer 80 prosent at de er enige i at dagens ordning med vinmonopol bør bestå. Hele 82 prosent vil beholde alkoholreklameforbudet og 87 prosent vil holde på 20-årsgrensen for å få kjøpe sprit.

Nye sanksjoner i FN mot Nord-Korea

FN forbereder nye og hardere sanksjoner mot Nord-Korea. Håpet er å stanse rakettprogrammet til Nord-Korea, som truer med atomangrep mot nabolandene. Blant annet kan det bli lagt begrensninger på kulleksporten til Kina. USA står bak resolusjonen, som har vært gjennom tre måneders forhandlinger med Kina, melder nyhetsbyrået AFP. Trolig blir resolusjonen lagt fram for Sikkerhetsrådet i morgen og det er ventet at den vil bli vedtatt, ifølge diplomatiske kilder. Kulleksport er landets største kilde til eksterne inntekter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no