Dette skjedde natt til 29. juni

•Politiet: Angrepet på avis i USA var målrettet
•Flyplassmekling flere timer på overtid
•Enighet på dramatisk EU-toppmøte

Dette skjedde natt til 29. juni

Dette skjedde natt til 29. juni.

Foto: AP/Reuters/NTB

Politiet: Angrepet i Maryland var målrettet mot avis

Politiet sa natt til fredag norsk tid, at skytingen i redaksjonslokalet i Annapolis var et målrettet angrep på avisen Capital Gazette.

– Personen var forberedt på å skyte folk. Hans intensjon var å gjøre skade, sier fungerende politimester i Anne Arudel County, William Krampf, på en pressekonferanse.

Trusler om vold skal ha blitt sendt til avisen i sosiale medier senest samme dag som angrepet. Politiet undersøker hvem som står bak disse, og hvilken sammenheng de har med skytingen.

Politiet har heller ikke gått ut med, eller bekreftet identiteten til gjerningsmannen. CNN skriver at den antatte gjerningsmannen skal ha saksøkt avisen i 2012 for ærekrenkelser, men at saken skal ha blitt henlagt.

William Krampf
Foto: Alex Wroblewski / AFP

Flyplassmekling flere timer på overtid

Meklingsfristen i luftfarten gikk ut ved midnatt, men den pågår ennå. YS Spekter og LO Stat mekler på arbeidstakersiden og Spekter på arbeidsgiversiden.

Blir det ikke enighet, blir det streik fra klokken 10 i dag. Streikeuttaket omfatter 240 medlemmer både på småflyplasser, og på større flyplasser.

Dersom ikke det blir enighet mellom partene kan mange flyreisende måtte starte ferien sin med kansellerte fly.

SAS og Norwegian fly på Oslo lufthavn Gardermoen

INNSTILTE FLY: Mange flyavganger kan bli innstilt hvis det utløses streik natt til fredag. Bildet er fra Oslo lufthavn Gardermoen som foreløpig ikke skal være utsatt.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Enighet på EU-toppmøte

Etter mer enn tretten timer i politisk havsnød kom EUs ledere i havn med en avtale om hvordan strømmen av flyktninger og migranter i Middelhavet skal håndteres.

Forhandlingene varte til langt på natt. Men til slutt klarte de 28 stats- og regjeringssjefene i EU å få på plass en tekst som alle kunne slutte seg til. Det bekrefter EUs president Donald Tusk.

Italia blokkerte alle vedtak på toppmøtet til enigheten var på plass.

William Krampf
Foto: Alex Wroblewski / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no