NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 29. juli

** Hillary Clinton aksepterte nominasjonen som presidentkandidat
** En drept og tre skadet i båtulykke ved Gulen
** 56% sier de får passe eller mye igjen for lisenspengene

Hillary Clinton, kart Gulen i Sogn og Fjordane, NRK på Marienlyst i Oslo
Foto: Jessica Kourkounis/Getty Images/AFP/Solum, Stian Lysberg /NTB scanpix

Clinton takket ja til å være demokratenes presidentkandidat

Hillary Clinton aksepterte nominasjonen fra partiet for få minutter siden i sin tale til landsmøte. I talen takket hun også sin hovedutfordrer Bernie Sanders. Hun brukte også tid å å forberede demokratene på en tøff valgkamp mot republikanernes kandidat Donald Trump. Hun tegnet et langt lysere bilde av USA enn Trump gjorde da han ble nominert, og Clinton sa at Trump ønsket å få amerikanerne til å frykte fremtiden.

En drept og tre skadet i båtulykke ved Gulen

En mann i 60-årene død etter at en fritidsbåt gikk på et skjær i Gulen i Sogn og Fjordane. Tre kvinner er fraktet til sykehus etter ulykken. Foreløpig er tilstanden til kvinne ikke kjent. Ulykken skjedde like før klokken ett og det var fem personer i båten. Båtføreren, en mann i 40-årene, kom ikke til skade. Mest sannsynlig var båten på vei fra Utkantfestivalen i Skjerjehamn til Eivindvik, og så har den truffet en odde som stikker ut fra en holme, sier operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt.

Fleratllet er fornøyd med det de får for lisenspengene

40 prosent svarte at de får passe igjen for lisensen, mens 16 prosent synes de får mye igjen. 3 prosent svarte vet ikke eller at de ikke betaler lisens. 41 prosent av befolkningen mener at de får lite igjen for NRK-lisensen, ifølge en ny undersøkelse som er gjort av Ipsos for Dagbladet. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er ikke bekymret for NRKs posisjon. 56 prosent fornøyde kunder er bra fordi forventningene til NRK er veldig høye, sier han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no