Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 29. januar

• Australske forskere skal ha isolert coronaviruset
• Medier: Republikanerne usikre på vitne-flertall
• To familier evakert etter brann i Verdal

Eksperter ved Peter Doherty-instituttet ved universitetet i Melbourne møter pressen og snakker om coronaviruset.

MØTTE PRESSEN: Eksperter ved Peter Doherty-instituttet ved universitetet i Melbourne forteller til journalister i Australia at de har klart å isolere coronaviruset.

Foto: ANDREW KELLY / Reuters / NTB scanpix

Australsk kanal: Har isolert virus

Australske forskere skal ha klart å isolere og dyrke fram det nye coronaviruset som har oppstått i Kina, melder den australske kringkasteren ABC. Forskerne vil dele viruset med Verdens helseorganisasjon, slik at andre land kan lete etter en vaksine.

Medier: Republikanerne usikre på vitne-flertall

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, skal ha sagt i et internt møte at han foreløpig ikke har nok republikanske senatorer som vil stemme mot at Demokratene kaller inn vitner i riksrettssaken mot Trump. Det melder flere amerikanske medier, blant annet The New York Times.

Senatets flertallsleder Mitch McConnell legger opp til en forrykende start på riksrettssaken med tolv timer lange økter.

HAR HAN NOK STØTTE? Senatets flertallsleder Mitch McConnell er usikker på om nok republikanere støtter ham i å hindre vitneføring i riksrettssaken, ifølge medier.

Foto: Julio Cortez / AP

To familier evakuert etter brann i Verdal

Til sammen ti personer ble evakuert da det begynte å brenne i en garasje i Verdal i Trøndelag. Politiet ble varslet om brannen klokken 01.40 natt til onsdag. To av beboerne ble sendt til legevakt etter brannen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no