NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 29. februar

–Oscar-utdeling i Los Angeles i natt
–300 asylutsendelser ble til 8
–Blå velgere vil betale mer skatt

Dette skjedde i natt
Foto: Kevin Winter / Jonathan Nackstrand / Haakon Mosvold Larsen / AFP / NTB Scanpix

Oscar-utdeling i Los Angeles i natt

Leonardo di Caprio fikk Oscar for beste mannlige hovedrolle i filmen The revenant. Den mexicanske regissøren Alejandro Gonzalez Inarritu fikk Oscar for beste regi i samme film. Amerikanske Brie Larson fikk Oscar for beste kvinnelige skuespiller i filmen Room. Disney-filmen "Inside Out," fikk i natt Oscar for beste animasjons-dokumentarfilm. Svenske Alicia Vikander fikk Oscar-statuetten for beste kvinnelige bi-rolle i filmen "The Danish Girl". Prisen for beste mannlige birolle, fikk Mark Rylance i filmen Bridge of Spies. Filmene Spotlight og The Big Short fikk Oscar for henholdsvis beste orginalmanus og beste tilrettelagte manus. Oscar for beste kostymer gikk til Mad Max - Fury Road, som hittil tilsammen har fått seks priser. Den ungarske filmen Son of saul fikk Oscar for beste fremmedspråklige film.

300 asylutsendelser ble til 8

Norge og Russland avtalte for snart fire uker siden at 200 til 300 asylsøkere kunne returneres over grensen til Russland. Så langt er bare 8 returnert, får Dagsavisen opplyst av Politiets utlendingsenhet. Grunnen er at det er et langtekkelig papirarbeid både på norsk og russisk side. Av de åtte som ble returnert i løpet av februar, er to syrere. I følge P.U, ønsket de to selv å reise til Russland.

Blå velgere vl betale mer skatt

Et flertall av Høyre og Frps velgere sier ja til å betale mer skatt, dersom det betyr at de også får mer velferd, viser en meningsmåling. I alt 62 prosent av høyrevelgerne og 56 prosent av Frp-velgerne er for mer skatt, dersom det betyr mer penger til sykehus og eldreomsorg, skriver Klassekampen. Målingen er utført av Ipsos på oppdrag fra tankesmia Manifest.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no