NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 29. desember

- Enebolig på Voss brant ned til grunnen
- Guinea erklært ebola-fritt
- Flom i det nordlige Australia
- 13 drept i bussulykke på Cuba

29desember2015

Brann i enebolig på Voss

En enebolig ved Kyte i Voss kommune brant ned til grunnen. Brannen ble meldt like før kliokken ett. Ingen var hjemme da det brant og ingen kom til skade. Brannen er nå slukket.

Guinea erklært ebola-fritt

Guinea ble i natt erklært ebola-fritt. Flere enn 2.500 mennesker har dødd av viruset i det vestafrikanske landet. Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) og myndighetene som har erklært Guinea fritt for ebola. Et land blir erklært ebolafritt når det er 42 dager siden den siste ebolapasienten enten er erklært frisk eller er død, og det ikke er registrert noe nytt smittetilfelle.

Flom og krokodillefare i Australia

Deler av nordlige Australia er rammet av flom. Men her lurer en annen fare enn vannmassene. Myndighetene advarer mot at krokodiller svømmer rundt i de oversvømte områdene. Verst rammet er området sør for Darwin, der en rekke hus er oversvømt og 500 mennesker er evakuert. Flommen er utløst etter et kraftig tropisk regn, og det er ventet mer kraftig regn i området i dagene som kommer. En person er bekreftet omkommet i flommen, mens en person er savnet.

13 drept og 34 skadet i bussulykke på Cuba

På Cuba mistet 13 mennesker livet og 34 ble skadd, da to lastebiler ombygd til busser kolliderte i den østlige delen av landet. Ulykken skjedde i Santiago de Cuba-provinsen. For fem av de skadde er tilstanden alvorlig, melder et cubansk nyhetsbyrå. Det er rapportert om 10 000 trafikkulykker i landet i år, og i alt 615 mennesker har mistet livet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no