Dette skjedde natt til 28. september

** Mark Zuckerberg forsvarte Facebook i forbindelse med Russland-etterforskningen.
** Kunnskapsministeren innkaller til hastemøte om skole i Oslo.
** Trump lovet historisk skattelette.

Donald Trump

Dette skjedde natt til 28. september.

Foto: AP

Mark Zuckerberg forsvarte Facebook i forbindelse med Russland-etterforskningen.

– Vi vil gjøre vår del for å forsvare mot nasjoner som forsøker å spre feilinformasjon og å påvirke valg, skriver Facebook-gründeren.

Onsdag forsvarte Facebook-sjef Mark Zuckerberg selskapets rolle under den amerikanske presidentvalgkampen i et innlegg på Facebook.

– De to presidentkampanjene brukte flere hundre millioner på å reklamere på nett for å få ut budskapet sitt. Det er over tusen ganger mer enn de problematiske annonsene vi har funnet, skriver Zuckerberg.

Mark Zuckerberg

FORSVARER FACEBOOK: Facebook-gründer Mark Zuckerberg forsvarer selskapet etter at det ble kjent at et russisk selskap kjøpte flere tusen annonser på Facebook under presidentvalgkamp.

Foto: Eric Risberg / AP

Selskapet har holdt en lav profil i ukene etter at det ble kjent at et russisk selskap kjøpte flere tusen annonser på Facebook under presidentvalgkampen.

Kunnskapsministeren innkaller til hastemøte om skole i Oslo.

Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) er sjokkert over situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo og kaller inn til hastemøte.

Onsdag sa rektor Terje Wold til Dagsavisen at han på grunn av vold, trusler og uro ikke lenger kan tilby ansatte og elever ved Stovner et trygt og godt arbeidsmiljø.

– En rektor skal virkelig ikke måtte si, på forsiden av avisen, at han ikke kan garantere for sikkerheten til lærere og elever. Slik som dette kan vi rett og slett ikke ha det i norsk skole, sier Asheim til avisen.

Henrik Asheim

HASTEMØTE: Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) understreker at slike tilstander ikke ville blitt tolerert på noen annen arbeidsplass, og da skal man heller ikke godta det i skolen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Trump lovet historisk skattelette.

USAs president Donald Trump lover at skattereformen hans vil gi historiske lettelser til vanlige amerikanske arbeidere.

I en tale i Indianapolis onsdag forsøkte Trump å skape entusiasme for sitt forslag til skattereform, få timer etter at Det hvite hus og republikanerne i Kongressen la fram et rammeverk for hvordan skattesystemet skal endres.

– Dette er en revolusjonær endring, og de største vinnerne vil være vanlige amerikanske arbeidere ettersom jobber kommer til å strømme til vårt land og selskaper kommer til å konkurrere om amerikansk arbeidskraft, sa Trump.

Trump Tax Overhaul Donald Trump

VINKET: President Donald Trump vinker til tilhengere før han holder en tale om sin foreslåtte skattereform i Indianapolis.

Foto: Alex Brandon / AP

Han spådde også at forslagene hans kommer til å få støtte fra en rekke demokrater, ikke bare republikanere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no