Dette skjedde natt til 28. mai

• Trump varsler presidentordre om sosiale medier
• 12 000 ansatte må slutte i Boeing
• 25 000 døde av koronavirus i Brasil

President Donald er rasende over at mikrobloggen Twitter la til en advarsel på en av meldingene hans og truet onsdag med regulering eller stengning. Torsdag vil Trump, ifølge Det hvite hus, signere en presidentordre som vil omfatte sosiale medier, opplyser Det hvite hus.

SINT: President Donald er rasende over at mikrobloggen Twitter la til en advarsel på en av meldingene hans og truet onsdag med regulering eller stengning.

Foto: Evan Vucci / AP

Trump varsler presidentordre om sosiale medier
Dagen etter at han truet med å stenge sosiale medier vil Trump signere en egen presidentordre om sosiale medier, opplyser Det hvite hus.

Det er ukjent hva presidentordren vil inneholde.

Trump er rasende etter at Twitter for første gang har merket to av meldingene hans som villedende etter at han tirsdag tvitret at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Twitter la til en lenke til fakta som viser det motsatte.

12 000 ansatte må slutte i Boeing
Flyprodusenten Boeing sparker 6770 ansatte i USA, mens 5520 går frivillig. Samtidig gjenopptas produksjonen av den ulykkesrammede flytypen 737 Max.

– Vi har dessverre kommet til det punktet der vi må starte ufrivillige avganger, skriver selskapets sjef Dave Calhoun i en e-post til ansatte.

737 max-fly over hele verden ble satt på bakken i mars i fjor etter to ulykker som til sammen kostet over 300 mennesker livet.

Den amerikanske flyprodusenten Boeing starter opp igjen produksjonen av den ulykkesrammede flytypen 737 Max jet.

Den amerikanske flyprodusenten Boeing starter opp igjen produksjonen av den ulykkesrammede flytypen 737 Max jet.

Foto: Elaine Thompson / AP

25 000 døde av koronavirus i Brasil
Tallet på døde som følge av koronaviruset i Brasil passerte onsdag 25 000, og landet stiger fram som det nye episenteret for pandemien.

Landets helseminister bekrefter at 1086 personer med koronasmitte har dødd det siste døgnet. Dødstallet har nå nådd 25 598.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no