Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 28. januar

• Minst 106 mennesker døde av coronaviruset
• USA fraråder reiser til Kina
• Trump-forsvarer avfeier Bolton-bok

Mann i beskyttelsesutstyr tar temperaturen på en reisende i Beijing i Kina, søndag
Foto: Mark Schiefelbein / AP/NTB scanpix

Minst 106 døde av coronavirus

Ytterligere 25 mennesker er døde etter at de ble smittet av coronaviruset i Kina. Det bekrefter kinesiske myndigheter. Dermed har totalt 106 mennesker mistet livet etter utbruddet av lungeviruset, melder internasjonale medier.

USA fraråder reiser til Kina

Amerikanske myndigheter ber folk unngå reiser til alle deler av Kina. Dermed endrer USA reiserådene sine til landet, melder nyhetsbyrået AP. Tidligere har USA bare frarådet reiser til Wuhan-regionen, der virusutbruddet trolig startet.

Trump-forsvarer avfeier Bolton-bok

I USA har advokatene til Donald Trump har snakket i riksrettshøringen mot Donald Trump i Senatet. En av dem gikk hardt ut mot innholdet i den nye boken til Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton.

– Ingenting i Bolton-avsløringene, selv om de er sanne, er på nivå med maktmisbruk eller en handling som tilsier riksrett, sa Alan Derschowitz.

Ifølge The New York Times skriver Bolton i boken at Trump ville bytte militærhjelp til Ukraina mot at de hjalp til med etterforskning av Trumps mulige rival i 2020-valget, demokraten Joe Biden og sønnen hans.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no