Dette skjedde natt til 28. februar

● Mann til sykehus etter knivstikking i Skien.
● Eks-guvernør utfordrer Nicolás Maduro i presidentvalget.
● Hundrevis savnet etter båtkantring i Kongo.

Dette skjedde natt til 28. februar.

Dette skjedde natt til 28. februar.

Foto: Ariana Cubillos / AP/NTB scanpix

En mann i begynnelsen av 50-årene ble kjørt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i Skien i Telemark natt til onsdag.

Den fornærmede hadde kontaktet en vekter på Klyve ved 01.40-tiden, og fortalt at han hadde blitt knivstukket i sin egen leilighet.

Politiet ble varslet, og kort tid etter ble en mann i midten av 20-årene pågrepet til fots like i nærheten. Politiet har grunn til å tro at de to mennene kjenner hverandre.

– Ambulansepersonell tok med seg fornærmede til sykehus for videre behandling, så jeg kjenner ikke til skadeomfanget, men han var oppegående, sa operasjonsleder Gisle Småge i Sør-Øst politidistrikt til NRK natt til onsdag.

Laster kart, vennligst vent...

Knivstikkingen skal ha funnet sted i fornærmedes leilighet i Skien i Telemark.

Tidligere guvernør Henri Falcón stiller som presidentkandidat i Venezuela.

Han utfordrer dermed president Nicolás Maduro. Falcón forsvarer sitt kandidatur med at han er uavhengig av opposisjonskoalisjonen som boikotter valget 22. april, skriver Reuters.

– Regjeringen har lovet millioner av venezuelanere et paradis, men de har gitt dem et helvete, sa Falcón til pressen da han registrerte seg som presidentkandidat.

Opposisjonskoalisjonen mener valget er en farse, som kun har til hensikt å stramme Maduros grep om makten. Boikotten har fått presidenten til å beskylde motstanderne for å være feige.

Henri Falcon

Henri Falcón registrerte seg som presidentkandidat i Venezuela tirsdag.

Foto: Carlos Becerra / AFP

Flere hundre personer er savnet og fryktes omkommet etter at tre fiskebåter kantret på en innsjø i Kongo.

Det melder lokale medier. Ifølge radiostasjonen Okapi skjedde ulykken sent mandag på innsjøen Mai-Ndombe i nærheten av byen Epulu.

Rundt 500 personer var om bord i de tre båtene, opplyser en lokal politiker. Tirsdag ettermiddag var bare noen få av dem blitt reddet. Søket etter de øvrige passasjerene pågår fortsatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no