Dette skjedde natt til 28. februar

**En person skadet av håndgranat i Malmø
**Amerikansk UD trakk Oscar-gratulasjon
**Trump slipper å legge fram skatteligningen

Dette skjedde i natt 28.02.17

En person skadet av håndgranat i Malmø

Politiet i Malmø etterforsker en mulig drapssak, etter at en person har fått splintskader etter en eksplosjon i Malmø. Mannen ble skadet i et bein, og var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehus. Politiet tror noen har kastet en håndgranat mot vedkommende, sier pressetalsmann Calle Persson i Skåne-politiet til nyhetsbyrået TT. Eksplosjonen skjedde på en tomt i et boligområde i byen ved 21 tiden mandag kveld. Politiet rapporterer også om splintskader på en husfasade.

Misstänkt handgranat exploderade vid radhus i Malmö | Aftonbladet

Amerikansk UD trakk Oscar-gratulasjon

Det amerikanske utenriksdepartementet gratulerte iranske Asghar Farhadi med Oscar-statuetten, men trakk senere gratulasjonsmeldningen på Twitter. Farhadi vant Oscar for beste fremmedspråklige film, men boikottet Oscar-utdelingen, skriver bransjemagasinet Variety. Den iranske regissøren lot være å komme til gallaen i sympati med dem som rammes av Trumps innvandringspolitikk.

Les også: Donald Trump om Oscar-utdelingen - Trump i oppsiktsvekkende Oscar-intervju: -Det var litt trist - Dagbladet

Trump slipper å legge fram skatteligningen

Republikanerne i Representantenes hus blokkerte demokratenes forsøk på å pålegge president Donald Trump å legge fram ligningen sin for Kongressen. Demokraten Bill Pascrell sa mandag at Kongressen har et ansvar for å sørge for at den utøvende makt oppfyller den ypperste standard når det kommer til åpenhet, for å sikre at publikums interesse står i høysetet. Han og flere av hans partifeller, mener åpenhet om skatten også ville gjøre det lettere for både politikere og publikum å avgjøre om Trump har investeringer i Russland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no