NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 28.august

Ny skyteepisode ved amerikansk universitet, over fire millioner mennesker trenger mathjelp i Etiopia og over en milliard mennesker var pålogget Facebook samme dag.

KOmbo

Skyting på Svannah State University i delstaten Georgia

Politiet har sperret av et område etter en skyteepisode på Savannah State University i den amerikanske delstaten Georgia. Et mannlig offer er brakt til et lokalt sykehus for behandling, opplyser universitetet i en pressemelding, ifølge ABC News. Campusen er sperret av etter skytingen, som skjedde i eller ved studentunionens bygning, heter det videre.

Fire og en halv million mennesker trenger mathjelp i Etiopia

Fire og en halv million etiopiere trenger mathjelp som følge av manglende regn og dårlige avlinger, ifølge FN. Nedbørsmengdene er mindre enn forventet, og matmangelen og feilernæringen har økt, opplyser FNs kontor for koordinering av humanitær hjelp. Værfenomenet El Nino opptrer med ujevne mellomrom og kjennetegnes av uvanlig varmt overflatevann i Stillehavet. Konsekvensen kan bli kraftig regn og flom i Sør-Amerika og tørke i andre deler av verden.

Facebook har passert en ny milepæl

Facebook melder at over en milliard mennesker logget på det sosiale nettverket på en og samme dag tidligere i denne uken. I juli opplyste selskapet at tallet på aktive månedlige brukere har nådd halvannen milliard. Det er en økning på 13 prosent på ett år. De aller fleste brukerne bruker mobiltelefonen for å logge på facebook.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no