Dette skjedde natt til 27/1-2016

– Trump boikotter TV-debatt
– Zika-viruset påvist i Sverige
– Evakuert fra drivende fartøy

Dette skjedde i natt - 27. januar 2016
Foto: Brian Snyder/Luis Robayo / Reuters/AFP

Trump melder avbud til TV-debatt

Donald Trump vil «definitivt ikke» delta i en planlagt TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene i USA torsdag. Debatten på TV-kanalen Fox News skal holdes bare fire dager før det første nominasjonsvalget i delstaten Iowa. Avgjørelsen om å stå over debatten føyer seg inn i en langvarig konflikt mellom Trump og Fox News. Trump har anklaget debattleder Megyn Kelly, som etter planen skal være en av debattlederne torsdag, for å være imot ham.

Trump trekker seg fra TV-debatt

Zica-viruset påvist i Sverige

Svenske myndigheter har registrert ett tilfelle av zikavirus. Viruset ble påvist hos en reisende som hadde kommet til Sverige, men sykdomstilfellet var helt ukomplisert. Smitten sprer seg med mygg og har i det siste spredd seg kraftig på det amerikanske kontinentet. Zica-infeksjonen er vanligvis ufarlig, men kan forårsake fosterskader dersom gravide blir smittet.

Sverige har registret ett tilfelle av zikavirus

15 evakuert fra fartøy i Nordsjøen

15 personer ble natt til onsdag evakuert fra et installasjonsfartøy i Nordsjøen, vest for Danmark. Ingen av de evakuerte kom til skade, ifølge en pressemelding fra det danske energiselskapet Dong Energy. Redningsaksjonen bekreftes også av det danske forsvaret.
– Vi fikk beskjed om at et installasjonsfartøy ble slept, og at tauet til slepebåten røk, opplyser Forsvarets operasjonssenter.
Fartøyet har gått på grunn utenfor Jylland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no