Dette skjedde natt til 27. september

** Flere branner på Kampen i Oslo.
** Krangelen om USAs ambassade på Cuba har tiltatt i styrke.
** Forsvareren møtte den drapssiktede kvinnen i Kristiansand.

Dette skjedde natt til 27. september.

Dette skjedde natt til 27. september.

Flere branner på Kampen i Oslo i natt.

– Vi har hatt tre branntilfeller i løpet av relativt kort tid i området Grønland-Kampen, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til NRK.

Politiet fikk inn den første meldingen litt før midnatt. Da brant det i et skur i en barnehage nær Kampen skole. Da nødetatene kom til stedet brant det også i to biler i nærheten.

Mellom 30 og 40 minutter senere fikk politiet en ny melding om en brann i en bakgård. Det hadde tatt fyr i papp som sto inntil en vegg. Ifølge politiet er denne brannen også påtent.

Brann i barnehageskur.

FLERE BRANNER: Politiet har jobbet på stedene for å innhente vitneopplysninger. De har også sett etter mulige overvåkningsvideoer fra brannstedene.

Foto: Frank Evensen

Ti minutter senere fikk politiet enda en ny melding om en brann i nærheten. Da var det en konteiner på Grønland som brant.

– Man kan ikke si med sikkerhet at det har noen sammenheng, men det er tilforlatelig å tro at det har en sammenheng. Det kan være samme personer her som har tent på, uten at vi har noen bevis for det per nå, men vi har en teori, sier Hausvik.

Krangelen om USAs ambassade på Cuba har tiltatt i styrke.

USAs utenriksminister Rex Tillerson har møtt sin cubanske kollega for å diskutere de påståtte angrepene på amerikanske diplomater i Havanna.

Natt til onsdag var det første mellom de to landenes utenriksministere siden Donald Trump rykket inn i Det hvite hus i januar.

Ambassaden i Havanna.

MYSTISK SYKE: Minst 21 amerikanere og fem canadiere skal ha blitt syke siden i fjor i det Tillerson har betegnet som et helseangrep og som amerikanske tjenestemenn tror kan ha kommet fra en skjult akustisk enhet som sendte ut høyfrekvent lyd.

Foto: Alexandre Meneghini / Reuters

Møtet fant sted bak lukkede dører, opplyser utenriksdepartementet.

Ifølge departementet ba den cubanske regjeringen om møtet og talskvinne Heather Nauert la til at Tillerson hadde mange spørsmål han ville ha svar på fra Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez Parrilla.

Forsvareren møtte den drapssiktede kvinnen i Kristiansand.

Den dobbeltdrapssiktede kvinnen i Kristiansand stiller seg undrende til det politiet har siktet henne for. Det sier hennes forsvarer Ole Andreas Thrana til NRK, etter at han møtte sin klient sent tirsdag kveld.

Like før midnatt kom han ut fra politihuset i Kristiansand med en pakke med saksdokumenter. Da hadde han hatt et møte på om lag en halv time med den drapssiktede kvinnen.

Ole Andreas Thrana

FORSVARER: Forsvarer Ole Andreas Thrana reiste tirsdag kveld fra Moss til Kristiansand for å møte sin klient.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Hun synes det er underlig at politiet har siktet henne for to drap, sier Thrana på vei ut av politihuset.

Han sier at kvinnen ikke kommer til å samtykke når hun framstilles for varetektsfengsling onsdag klokken 12.30

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no