Dette skjedde natt til 27. august

Optimisme etter at Asia-børsene stiger, 12 arrestert etter eksplosjonene i Kina, og Isabelle Pedersen kvalifiserte seg til semifinale på 100 meter hekk.

Morgenbilde

Asia-børsene steg i morgentimene

'Til tross for at mange er bekymret for kinesisk økonomi - stiger børsene i Asia nå i morgentimene. Verdien på de største selskapene på børsene i Shanghai og Shenzen steg med rundt to prosent etter at handelen startet. I Hong Kong steg verdien på de største selskapene med rundt tre prosent, melder flere nyhetsbyråer. Det er knyttet stor spenning til den økonomiske utviklingen i Kina, etter at børsene der har falt kraftig de siste dagene.

12 pågrepet etter eksplosjonene i Tianjin

Kinesisk politi har arrestert 12 personer etter eksplosjonene i havnebyen Tianjin, melder Reuters. Minst 139 mennesker døde i eksplosjonene tidligere i måneden. Blant de mistenkte er styrelederen, nestlederen og tre visedirektører i logistikkfirmaet som hadde lagret de kjemiske stoffene som eksploderte, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Isabelle Pedersen til semifinale

Norske Isabelle Pedersen ble nummer 3 i sitt heat på 100 meter hekk og er dermed kvalifisert til semifinalen på distansen. Hun fikk tiden 12,96 som er like bak hennes personlige rekord.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no