Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 27. april

•Historisk møte mellom Kim Jong-un og president Moon.
•Person døde i utforkjøring på Røros.
•Politijakt endte med kollisjon.

Dette skjedde natt til 27. april

Dette skjedde natt til 27. april.

Foto: AP/NTB

Historisk møte på grenselinjen mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Den nordkoreanske lederen kom gående mot den historiske delelinjen mellom landene klokka 02.30 norsk tid. På den andre siden sto den sørkoreanske presidenten med en utstrakt hånd.

De to delte noen ord og hilste på hverandre i noen svært symbolske øyeblikk, før Kim gikk over delelinjen og inn på sørkoreansk territorium. Deretter gikk begge over på den nordkoreanske siden av grensen, for å ta hverandre i hendene også der – et symbolsk trekk ifølge CNN.

– Jeg er glad for å møte deg, sa Moon til Kim ifølge AFP.

Kim Jong-un er den første nordkoreanske lederen til å krysse grensen til Sør-Korea siden 1953.

Person døde i utforkjøring ved Røros.

En person er død etter å ha kjørt av veien under flukt fra en politikontroll på Røros i Trøndelag.

Politipatruljen på stedet meldte om hendelsen klokka 02.13. Bilen ble forsøkt stanset av politiet fordi den holdt høy hastighet, men den stakk av. Etter hvert mistet patruljen den av syne, men de fant kort tid senere ut at bilen hadde kjørt av veien.

– En person i bilen var hardt skadet og det ble rekvirert helsepersonell, som erklærte vedkommende død på stedet, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Øystein Sagen til NRK.

Det var kun én person i bilen. Pårørende er ikke varslet. Føreren av bilen er ikke identifisert.

Politijakt endte med kollisjon.

En 19-åring ble kjørt til sykehus etter at politiet med vilje kjørte inn i bilen hans for å stoppe ham fra å legge seg i motgående kjørefelt på E6 i Akershus. Ifølge politiet er mannen uskadd.

Politiet meldte om hendelsen, som skjedde ved Kløfta, klokka 3.46 natt til fredag.

Før politiet valgte å kjøre inn i bilen, hadde de fulgt etter den i minst ti minutter etter at føreren hadde stukket fra en politikontroll.

– Det var to gutter i bilen. Føreren var 19 og passasjeren var 17, opplyser jourhavende jurist Ivar Johansen i Øst politidistrikt til NTB.

Passasjeren kom uskadd fra hendelsen, mens føreren ble kjørt til Ullevål sykehus med det som først ble betegnet som kritiske skader. Rundt klokka 5 kunne politiet melde at han framsto uskadd etter å ha blitt undersøkt på sykehuset.

Kollisjon
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no