Dette skjedde natt til 26.juli

** Delegatene jublet for Bernie Sanders
** 26-åring pågrepet etter kniv-massakre i Japan
** Flere tusen evakuert etter skogbranner i California

Morgenpakke 26.07.16

Delegatene jublet for Bernie Sanders

Bernie Sanders fikk voldsom jubel da han talte under åpningen av demokratenes landsmøte i Philadelphia. Det ble buet da han ba om at alle måtte stille seg bak Hillary Clinton. Sanders gjorde et stort poeng av at partiet måtte stå samlet for å kunne vinne over republikanerne og Donald Trump i presidentvalget i november.

26-åring pågrepet i Japan

19 personer er døde og 20 mennesker er alvorlig skadet etter et knivangrep i Japan. Det melder den japanske allmennkringkasteren NHK. En 26-åring brøt seg inn på et hjem for funksjonshemmede på natten og angrep folk med kniv. Angrepet skjedde i byen Sagamihara, vest for Tokyo, i 19-30 tiden i går kveld norsk tid. 26-åringen skal ha jobbet ved hjemmet tidligere og skal ha selv meldt seg for politiet. Han er nå siktet for drap, ifølge den japanske allmennrkingkasteren.

Flere tusen evakuert i California

Flere tusen mennesker er evakuert fra sine hjem i California som følge av to omfattende skogbranner som herjer i den amerikanske delstaten. Over 900 brannmannskaper har siden fredag kjempet mot en brann sør i California, som til nå har svidd av rundt 90 kvadratkilometer ved Santa Clarita og nasjonalparken Angeles nord for storbyen Los Angeles.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no