Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 26. september

**Asylstopp gir krise i distriktene
**Humanitærhjelp til Syria
**Respekterer avstemning

Dette skjedde i natt

Asylstopp gir krise i distriktene

UDI kvitter seg med 7 000 mottaksplasser og legger ned 55 mottak for asylsøkere. Det går hardt utover enkelte distrikter, skriver Aftenposten. Asylmottaket i Hattfjelldal utgjør et tjuetalls arbeidsplasser. Også i Kristiansand skal to mottak legges ned, som betyr en reduksjon av 19 årsverk i kommunen. Avdelingsdirektør i UDI, Christine Wilberg sier de ikke tar lett på at lokalsamfunnene blir berørt av nedleggelse.

Humanitærhjelp til Syria

Sytti lastebiler med humanitær hjelp kom søndag fram til fire beleirede byer i Syria, for første gang på seks måneder, opplyser Den internasjonale Røde Kors komiteen. Hjelpeorganisasjonen opplyser at forsyningene ble levert til to byer nær Damascus, og to landsbyer i Nord-Vest. Røde Kors stanset nødhjelpsforsyningene til Syria, etter at en kolonne med kjøretøyer ble angrepet utenfor Aleppo.

Respekterer avstemning

Colombias nest største geriljagruppe, Den nasjonale frigjøringshæren (ELN), sier den vil holde våpenhvile under folkeavstemningen 2. oktober, om fredsavtalen i Colombia. Regjeringen og den venstreorienterte geriljabevegelsen Colombias revolusjonære væpnede styrker (FARC) kom i august til enighet om en fredsavtale som avslutter en 52 år lang krig.

Politiforskudd forsvant

En pakistansk advokat har fått en forskuddsbetaling på en halv million kroner, for å hjelpe norsk politi i etterforskningen av dagligvarekjeden Lime. VG skriver at advokaten ble engasjert for å finne ut om de tiltalte har verdier i Pakistan som kan inndras. Så langt mangler resultatrapporten, og det er uklart hva advokaten egentlig har funnet. Høsten 2014 aksjonerte politiet mot 20 butikker i Lime-kjeden, i en sak som blir omtalt som Norges største menneskehandel-sak.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no