Dette skjedde natt til 26. mars

• Setter av en milliard dollar til grensemur
• Underhuset tar mer kontroll over brexit
• Brann ved resirkuleringsanlegg

Dette skjedde natt til 26. mars 2019
Foto: Kevin Lamarque / Jessica Taylor / Reuters / AFP / NTB Scanpix

Setter av en milliard dollar til grensemur
USAs fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan opplyser at han har godkjent å bruke en milliard dollar til byggingen. Ifølge en uttalelse fra departementet har han også instruert lederen for hærens ingeniørkorps til å planlegge og iverksette byggingen.

Sikkerhetsdepartementet DHS har bedt Pentagon bygge et 92 kilometer langt og fem og en halv meter høyt gjerde, i tillegg til å bygge og utbedre veier og sette opp lys. Oppdraget inngår i krisetilstanden presidenten erklærte tidligere i år og som gir ham utvidede fullmakter.

Underhuset tar mer kontroll over brexit
Det britiske Underhuset vedtok sent i går kveld at parlamentarikerne skal stemme over alternativer til Theresa Mays brexitavtale.

Ved å si ja til et endringsforslag i brexitprosessen vedtok de britiske folkevalgte at de skal holde flere såkalte indikative avstemninger der de kan lodde stemningen og sin mening om alternativer til brexit. Disse avstemningene skal etter planen holdes i morgen.

Brann ved resirkuleringsanlegg
Det brøt i natt ut brann ved et resirkuleringsanlegg i Kristiansund. Det brant inne i en plasthall tilhørende Norsk Gjenvinning.

En person ble fraktet til legevakten for sjekk etter å ha pustet inn røyk.

– Politiet vil opprette sak for å søke å avklare årsaken til brannen, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no