Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 26. mai

**Ny arrestasjon etter Manchester-terror
**FBI interessert i Trumps svigersønn
**Toryene tilbake på meningsmåling

Terrorangrepet i Manchester
Foto: AFP

Ny arrestasjon etter Manchester-terror

Politiet i Manchester har pågrepet ytterligere en mann etter mandagens angrep. Det er den tiende pågripelsen så langt. To av de pågrepne, en mann og en kvinne er allerede løslatt, mens åtte mann fortsatt er i politiets varetekt og skal avhøres, opplyser Greater Manchester police på Twitter. Den seneste pågripelsen skjedde tidlig fredag morgen i bydelen Moss Side.

FBI interessert i Trumps svigersønn

USAs føderale politi FBI retter søkelys mot presidentens svigersønn Jared Kushner i granskingen av mulig russisk innblanding i det amerikanske valget, skriver Washington Post. Kushner har hatt omfattende kontakt med russerne og regnes som sentral i granskningen. Og: han jobber fremdeles i Det hvite hus, skriver avisa. Etterforskerne ser på møter president Donald Trumps svigersønn holdt i desember med Russlands ambassadør til USA og med en bankmann fra Moskva.

Les mer her: Avis: Trumps svigersønn i FBIs Russland-søkelys

Toryene tilbake på meningsmåling

To uker før det britiske parlamentsvalget, viser en ny måling at De konservatives forsprang over Labour krymper. I den første målingen som er offentliggjort siden bombeangrepet i Manchester, som krevde 22 liv, ligger statsminister Theresa Mays toryer 5 prosentpoeng foran hovedmotstanderen labour. De konservative går tilbake 1 prosentpoeng til 43 prosent, mens labour øker med 3 prosentpoeng til 38, melder Reuters.

Les mer her: Mays ledelse krymper to uker før valget

Masseflukt fra fengsel i Brasil

I Brasil rømte 91 innsatte fra et fengsel nordøst i landet ved å ta seg gjennom en 30 meter lang tunnel, melder brasilianske medier. Ni av rømlingene ble raskt pågrepet, og politiet fortsetter jobben med å prøve å få tak i de 82 som fortsatt er på rømmen. Fangene rømte fra et fengsel i Parnamirim i delstaten Rio Grande do Norte. For noen måneder siden rømte 56 innsatte fra et annet fengsel i den samme delstaten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no