Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 26. juli

• OL-gull til Norge i triatlon
• Omstridt koronalov vedtatt i Frankrike
• 136 nye koronasmittede i Norge

OLgullvinner i triatlon Kristian Blummenfelt blir hjulpet opp av bronsevinner Hayden Wilde fra New Zealand (til høyre) og en OL-funksjonær (t.v.) etter å ha løpt i mål som vinner i triatlon for menn i Odaiba Marine Park under OL i Tokyo 2021 mandag.

UTSLITT: Kristian Blummenfelt var overlegen da han satte inn superkreftene og rykket fra alt og alle og sikret Norges første gull. I mål var han totalt ferdig og kastet opp.

Foto: David Goldman / AP

OL-gull til Norge i triatlon
Kristian Blummenfelt (27) tok seg fullstendig ut, og traff perfekt med taktikken da han løp inn til OL-gull i heten i Tokyo i natt norsk tid. 27-åringen sikret Norges første gull på ni år i et sommer-OL, og det første noensinne i triatlon.

Medaljeseremoni triatlon

Kristian Blummenfelt viser fram gullmedaljen, sammen med britiske Alex Yee (sølv) og newzealandske Hayden Wilde (bronse).

Foto: Hannah Mckay / Reuters

Omstridt koronalov vedtatt i Frankrike
Den franske nasjonalforsamlingen har vedtatt loven som gjør vaksine obligatorisk for alle helsearbeidere og krever koronapass ved reise og restaurantbesøk.

Tiltakene i loven som ble vedtatt natt til mandag, har ført til storstilte demonstrasjoner og politisk uro i Frankrike.

Flere tusen demonstrerte i helgen mot innføringen av koronapass og obligatorisk vaksinering av helsearbeidere. Natt til mandag ble loven vedtatt.

Flere tusen demonstrerte i helgen mot innføringen av koronapass og obligatorisk vaksinering av helsearbeidere. Natt til mandag ble loven vedtatt.

Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP

136 nye koronasmittede i Norge
Det siste døgnet er det registrert 136 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 204 nye koronasmittede per dag.

Fredag var 21 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no