Dette skjedde natt til 26. april

  • President Macron tror at Trump vil trekke USA fra Iranavtalen.
  • Trumps ministerkandidat i hardt vær.
  • Ingen meldte seg som avsender av SMS til Navarsete innen fristen.
Morgenpakke 26. april 2018

Dette skjedde natt til 26. april.

Foto: NRK/Scanpix

Macron tror USA bryter Iranavtale

Frankrikes president Emmanuel Macron sier ifølge flere amerikanske medier at han tror at president Donald Trump vil trekke USA ut av atomavtalen med Iran. – Det bygger jeg på alle de utsagn presidenten har kommet med. men jeg vet ikke sikkert, understreker Macon ifølge Reuters.

Trump har holdt på spenningen og sagt at han vil svare innen 12. mai. Tidligere har Trump sagt at han vil trekke USA ut av avtalen og innføre nye sanksjoner mot Iran.

I sin tale i den amerikanske Kongressen onsdag kveld norsk tid, kom Frankrikes president Emmanuel Macron med en rekke angrep på president Donald Trumps politikk. Han kritiserte blant annet det han kalte USAs alenegang i internasjonal politikk.

Emmanuel Macron

Frankrikes president Emmanuel Macron talte til studenter på George Washington-universitetet, og holdt deretter pressekonferanse som avsluttet hans tre dager lange statsbesøk i USA.

Foto: LUDOVIC MARIN / AFP

Trumps ministerkandidat i hardt vær

President Donald Trumps kandidat til å bli ny veteranminister, militærlegen Ronny Jackson, kan bli nektet godkjenning i Senatet.

Han er blant annet anklaget for å ha møtt beruset i jobbsammenheng, for fyllekjøring og for lettvint utskriving av resepter.

Jackson er president Donald Trumps personlige lege, og har også vært lege for de to tidligere presidentene George W. Bush og Barack Obama.

Ronny Jackson

Militærlegen Ronny Jackson er president Trumps kandidat til ny veteranminister, men han møtes nå av anklager om hensynsløs oppførsel og rot med resepter.

Foto: Joshua Roberts / Reuters

Ingen meldte seg som avsender av SMS til Navarsete innen fristen

Ved midnatt utløp fristen som sentralstyret i Senterpartiet hadde satt for avsenderen av den sjikanøse SMS-meldingen til Liv Signe Navarsete. – Ingen har meldt seg så vidt jeg vet, sier Navarsete til NRK.

Den grove meldingen ble sendt i 2016 fra en ukjent deltaker på en hyttetur der to sentrale medlemmer i senterpartiet deltok, blant dem var nestleder Ola Borten Moe som mandag denne uken trakk seg fra vervet sitt inntil saken er oppklart.

Sentralstyret har varslet politianmeldelse dersom ingen meldte seg innen midnatt. Navarsete fortalte i programmet «Torp» i går kveld at hun er sykmeldt på grunn av belastningen denne saken påfører henne.

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete fortalte om sykemeldingen i programmet Torp onsdag kveld. Da fristen løp ved midnatt, hadde hun ikke fått vite hvem som sto bak meldingen fra 2016.

Foto: NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no