Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 25. mai

• Nord-Korea: Ønsker fortsatt samtaler med USA
• Minst sju drept av bilbombe i Libya
• Venezuelas president hevder USA planla statskupp mot ham

Dette skjedde i natt 25. mai
Foto: ? / Federico Parra / AP / AFP

Nord-Korea: Ønsker fortsatt samtaler med USA
Nord-Korea sier USAs beslutning om å avlyse det planlagte toppmøtet er «ytterst beklagelig», og at de fortsatt er villige til å møtes.

– Den plutselige kunngjøringen om at møtet er avlyst er uventet for oss, og vi kan ikke gjøre annet enn å synes at det er ytterst beklagelig, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye-gwan i en pressemelding via Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

– Vi presiserer igjen vår villighet til å sitte ansikt til ansikt når som helst og i hvilken som helst form, for å finne løsninger på problemet, la han til.

Avlyst

AVLYST: Toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un er avlyst.

Foto: Ahn Young-joon / AP

President Donald Trump avlyste toppmøtet, som skulle holdes i Singapore 12. juni, i et brev adressert direkte til den nordkoreanske lederen Kim Jong-un torsdag.

Her heter det at det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser.

Minst sju drept av bilbombe i Libya
Minst sju personer ble drept og rundt tjue ble skadd da en bilbombe gikk av i Benghazi i Libya torsdag kveld, ifølge AFP.

Bomben gikk av sentralt i byen, nært hotellet Tibesti.

Dette er et folksomt område hvor mange mennesker befinner seg mens de feirer ramadan, ifølge en sikkerhetskilde som AFP siterer.

Benghazi er Libyas nest største by og kontrolleres av Libyas nasjonale hær (LNA), skriver Reuters. LNA er en opprørsgruppe som kontrollerer de østlige delene av landet.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet landets leder Muammar al-Gaddafi i 2011.

Venezuelas president hevder USA planla statskupp mot ham
Flere personer er pågrepet, anklaget for å stå bak et militært komplott mot Venezuelas regjering, ifølge president Nicolás Maduro. Han hevder USA står bak.

Maduro hevder å ha løst opp i konspirasjoner oppfordret, finansiert og ledet av USA for å forstyrre søndagens presidentvalg. Han mener dette var et komplott med det øverste målet om å styrte regjeringen.

Ifølge medier ble totalt 15 personer i landets marine, luftforsvar og nasjonalgarde pågrepet før valgdagen.

Nicolas Maduro, Cilia Flores

Venezuelas president Nicolás Maduro og førstedame Cilia Flores tok del i en militærparade torsdag da Maduro ble tatt i ed for sin andre seksårsperiode.

Foto: Ariana Cubillos / AP

Maduro ble gjenvalgt søndag. Torsdag ble han tatt i ed av grunnlovsforsamlingen for sin andre seksårsperiode. Den omstridte forsamlingen ble juli i fjor beordret satt sammen av nettopp Maduro, og ifølge flere nyhetsbyråer er den fylt opp med tilhengere av presidenten.

Valget ble boikottet av de mest sentrale i opposisjonen og bredt fordømt både av USA og en rekke andre land.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no