Dette skjedde natt til 24. september

• Drosjesjåfør fraranet bil i Oslo
• 721 koronasmittede siste døgn
• Trump-topper bedt om å vitne

Drosjesjåfør fraranet bil i Oslo
En drosjesjåfør ble natt til fredag ranet av tre-fire yngre menn som truet med våpen. De fire, som ikke er pågrepet, tok også med seg bilen. Politiet fikk melding om ranet som skjedde i Københavngata på Dælenenga i Oslo klokken 2.30. Bilen ble en stund senere funnet hensatt på Tøyen.

– Drosjesjåføren har forklart til oss at han ble truet, ransmennene viste fram håndvåpen og en kniv, og han ble fraranet både telefon og bil, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

721 koronasmittede siste døgn
Det siste døgnet er det registrert 721 koronasmittede i Norge. Det er 261 færre enn samme dag i forrige uke og tredje dag på rad med fallende smittetall. I Oslo er det registrert 185 smittede siste døgn.

Torsdag var 100 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 13 færre enn dagen før.

Regjeringen har kalt inn til pressekonferanse om koronasituasjonen fredag klokka 12.30. Det kan bety gjenåpning av Norge.

Trump-topper bedt om å vitne
Komiteen i Representantene hus som undersøker stormingen av Kongressen i USA, har stevnet fire rådgivere og medarbeidere til tidligere president Donald Trump.

De var i kontakt med Trump før og under angrepet 6. januar, og blant dem som må vitne er rådgiver Steve Bannon. Komiteen skriver i stevningen at den etterforsker «fakta, omstendigheter og årsaker» til angrepet og ber de fire om å forberede seg til en vitneforklaring i midten av oktober.

Tidligere president Donald Trump talte til sine tilhengere 6. januar. Like etterpå stormet en mobb Kongressen og brøt seg inn i den amerikanske nasjonalforsamlingen.

Tidligere president Donald Trump talte til sine tilhengere 6. januar. Like etterpå stormet en mobb Kongressen og brøt seg inn i den amerikanske nasjonalforsamlingen.

Foto: Evan Vucci / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no