Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 24. januar

**Tre skadd i kollisjon på Østfoldbanen
**Toetasjes buss veltet på E18
**Langvarig strid mellom Spekter og sykehusleger avsluttet

Dette skjedde i natt, 24. januar
Foto: FREDDIE LARSEN/ TARIQ ALISUBH/SEBASTIAN NORDLI

Tre skadd i kollisjon på Østfoldbanen
Tre personer ble skadd da et persontog med mellom 60 og 70 passasjerer kolliderte med en veihøvel på Østfoldbanen ved Ørmen i Fredrikstad, sent tirsdag kveld.

– Vi har fått opplyst at tre personer er skadd. To personer blir kjørt til legevakt, mens en person kjøres til sykehuset på Kalnes for undersøkelse, sier operasjonsleder Villy Meier i Øst politidistrikt til NRK.

Tog kolliderte med brøytebil

KOLLISJON: Et persontog med mellom 60 og 70 passasjerer kjørte på en veihøvel ved Ørmen i Fredrikstad sent tirsdag kveld.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Politiet fikk melding om sammenstøtet klokken 23:10 tirsdag kveld. Det ble først meldt at toget hadde kollidert med en personbil.

Toget som sporet i natt er nå på skinnene igjen, og trilles til Råde.

– Det er satt opp buss mellom Halden og Råde for reisende på seks-toget fra Halden, sier medievakt Kjell Bakken i Bane Nor til NRK.

Laster Twitter-innhold
Høyumveien

Toetasjes buss veltet på E18
Bussen var på vei ut av landet da den veltet på strekningen mellom Ørje og riksgrensen. Det var 25 passasjerer ombord, opplyser politiet i Østfold til NRK.

Politiet fikk melding om bussvelten kl. 00.47.

Det viste seg at en av passasjerene trolig hadde pådratt seg et benbrudd i ulykken. Vedkommende fraktes til Sykehuset Østfold på Kalnes i Sarpsborg.

Bussvelt på E18 i Ørje

VELTET: Bussen veltet like øst for Ørje sentrum. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men det har vært vanskelige føreforhold på E18 natt til onsdag.

Foto: Freddie Larsen

Noen andre passasjerer hadde også behov for en legesjekk

Langvarig strid mellom Spekter og sykehusleger avsluttet
Legeforeningen og arbeidsgiverforeningen Spekter er i natt blitt enige om en ny tariffavtale for sykehuslegene. Dermed er det satt sluttstrek for en konflikt som har vart siden sykehusstreiken sommeren 2016.

Løsningen innebærer at arbeidsplanene skal settes opp etter fast rullerende mønster, og slik at det kan legges til rette for å planlegge ulike typer langtidsfravær og ferie.

Listhaug i hastemøte.

LETTET: – Denne type konflikter er ikke bra for holdet mellom partene, særlig når det blir så langvarig. Jeg er derfor veldig glad for at dette endelig er over, sier helseminister Bent Høie.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Siden partene har kommet til enighet gjennom forhandlinger, er det dermed ikke nødvendig med ny behandling av saken i Rikslønnsnemnda.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no