NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 24. august

** Terrortrusler i Rotterdam uten sammenheng med angrepene i Spania
** Brann i bygning på Vigeland hovedgård i Vennesla
** Tolv døde etter tyfon sør i Kina

Dette skjedde i natt 24.08.17

Dette skjedde natt til 24. august

Terrortruslene i nederlandske Rotterdam skal ikke ha sammenheng med Spania-angrepene.

En spanskregistrert varebil med gassflasker ble onsdag kveld stoppet nær konsertarenaen Maasilo i Rotterdam i Nederland, hvor det amerikanske bandet Allah-Las skulle holde konsert.

Etter å ha fått tips om en mulig terrorhendelse fra spansk politi, avlyste nederlandske politikollegaer konserten. Føreren av bilen med gassflaskene var spansk.

Spanskregistrert varebil i Rotterdam.

SPANSK BIL: Den hvite spanskregistrerte varebilen ble onsdag kveld stoppet med gassflasker ombord.

Foto: AP

Senere sa offisielle kilder i det spanske antiterrorpolitiet at hendelsen ikke er knyttet til angrepene i Catalonia forrige uke.

Brann i selskapslokale i bygning på Vigeland hovedgård i Vennesla.

Politiet fikk melding om brannen klokken 01.41 natt til torsdag.

– Brannen har trolig startet i et rom i bygget og spredt seg videre i andre etasje og til utsiden av bygget, forteller innsatsleder i brannvesenet Johnny Flæte til NRK.

Selve brannen har vært i øvre del av bygget «Løa». Bygningen brukes som restaurant og selskapslokale, og det bor ikke folk i bygningen.

Hovedbygningen på Vigeland hovedgård ble oppført i 1847 og er fredet. Brannmannskapene har nå kontroll på brannen. Det skal ikke være fare for spredning til andre bygg.

Tolv mennesker er døde etter en tyfon sør i Kina.

Tolv mennesker er bekreftet omkommet etter at tyfonen Hato raste over Hongkong og Macau og en kinesisk naboprovins.

Tyfonen Hato i et boligområde i Hong Kong onsdag.

TYFON: En kraftig tyfon sør i Kina har til nå krevd flere menneskeliv.

Foto: AP

Ytterligere fire personer er bekreftet døde i den kinesiske provinsen Guangdong. Nærmere 27.000 personer er evakuert og gitt midlertidig husly i provinsen, skriver NTB.

I Hongkong meldes det om over 120 skadde. I forkant av tyfonen ble det sendt ut et ekstremvarsel på høyeste nivå Hongkong. Det er kun sendt ut et slikt «nivå 10-varsel» tre ganger de siste 20 årene.

Det hvite hus melder om god stemning mellom Trump og Senatets flertallsleder Mitch McConnell.

Uttalelsen fra Det hvite hus kommer etter rykter om at det er store uenigheter mellom presidenten og McConnell, skriver NTB.

Donald Trump og Mitch McConnell.

KRITISERER HVERANDRE: McConnell på sin side har ifølge The New York Times uttrykt usikkerhet om hvorvidt Trump vil klare å holde på presidentembetet hele perioden.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Donald Trump har blant annet hintet om at McConnell bør gå av dersom han ikke klarer å få gjennomslag for presidentens politikk, særlig om han ikke klarer å avskaffe Obamacare.

McConnell på sin side har ifølge The New York Times uttrykt usikkerhet om hvorvidt Trump vil klare å holde på presidentembetet hele perioden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no