Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 24. april

• Fortsatt ikke kontroll på skogbrannen
• 359 døde på Sri Lanka
• Ardern: Ingen informasjon om kobling

Dette skjedde natt til 24. april

Fortsatt ikke kontroll på skogbrannen
Sokndal kommune i Rogaland herjes av storbrann, og politiet har evakuert flere hundre personer fra 160 bolighus.

Brannmannskapene har ikke kontroll på brannen, som har spredd seg i terrenget og nærmer seg bebyggelsen.

Det har så langt brent over ca. 6000 mål. Brannen har videre spredd seg til Jøssingfjorden hvor blant annet et naust er nedbrent, opplyser politiet i en pressemelding.

Hytte i full fyr ved Rekedal, Sokndal

Sivilforsvaret jobbet i natt med å hindre at brannen srer seg til en hytte ved Rekefjord i Sokndal.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

359 døde på Sri Lanka
Politiet på Sri Lanka sier tallet på døde etter påskenes terrorangrep har steget ytterligere og er oppe i 359. Det har også vært flere arrestasjoner.

Det oppjusterte tallet på drepte ble gjort kjent i dag tidlig norsk tid. Fra før var det kjent at minst 321 mennesker ble drept i det koordinerte angrepet om morgenen første påskedag.

I natt ble 18 personer pågrepet i forbindelse med angrepene, opplyser politiet talsperson, Ruwan Gunasekara. Dermed er totalt 58 personer arrestert de siste dagene.

Ardern: Ingen informasjon om kobling
New Zealands regjering kjenner ikke til noen etterretningsinformasjon som knytter terrorangrepene på Sri Lanka til moskéangrepet i Christchurch.

Sri Lankas viseforsvarsminister Ruwan Wijewardene redegjorde tirsdag for nasjonalforsamlingen om den tidlige etterforskningen etter påskens terrorangrep. Han sa det er tegn på at angrepene ble utført som hevn for moskéangrepene på New Zealand 15. mars, melder Reuters.

Jacinda Ardern

New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier hennes regjering ikke sitter på opplysninger som underbygger en mulig kobling mellom moskéskytingen i Christchurch og angrepene på Sri Lanka.

Foto: Nick Perry / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no