Dette skjedde natt til 23. oktober

• Slipper fri mann som utløste Hongkong-demonstrasjoner
• Tusk anbefaler å godkjenne brexitutsettelse
• Hevder Trump krevde gransking mot militær støtte

Donald Tusk

EU-president Donald Tusk anbefaler EU-landene å godkjenne Storbritannias brexitutsettelse.

Foto: Frederick Florin / AFP

Slipper fri mann som utløste Hongkong-demonstrasjoner

En drapsmistenkt 20 åring, som ble fengslet i Hongkong og begjært utlevert av Kina, er sluppet fri. Loven som skulle la mannen utleveres, utløste de massive demonstrasjonene som har preget Hongkong de siste månedene. Det skriver BBC.

Demonstrasjonene utviklet seg videre til å handle om mer selvstyre og demokrati.

20-åringen er mistenkt for å ha drept kjæresten sin i kinesiskkontrollerte Taiwan, men siden Hongkong og Taiwan ikke har noen utleveringsavtale, ble den omstridte loven foreslått.

Han har nå sagt at han frivillig vil la seg utlevere.

Ifølge avisen Financial Times planlegger kinesiske myndigheter også å bytte ut den nåværende lederen i Hongkong, Carrie Lam, med en midlertidig leder, som skal styre resten av perioden hennes.

Tusk anbefaler å godkjenne brexitutsettelse

EU-president Donald Tusk sier han vil anbefale EU-landene om å godta Storbritannias forespørsel om utsettelse av datoen for brexit.

– Etter statsminister Boris Johnsons beslutning om å ta en pause i prosessen med å ratifisere utmeldingsavtalen, og for å unngå en «no deal» brexit, vil jeg anbefale EU27 å godta Storbritannias anmodning om forlengelse, skriver Tusk på Twitter, ifølge NTB.

Både siger og nederlag for Boris Johnson

Hevder Trump krevde gransking mot militær støtte

USAs ambassadør til Ukraina, Bill Taylor, hevdet under en høring tirsdag at president Donald Trump krevde gransking av en politisk rival for at USA skulle støtte Ukraina militært.

Taylor er et sentralt vitne i riksrettsprosessen mot president Donald Trump. Saken handler om hvorvidt Trump ba Ukraina om tjenester som skulle hjelpe ham politisk på hjemmebane.

Bak lukkede dører vitnet Taylor om at Trumps krav om at «alt» president Volodymyr Zelenskyj ønsket seg, inkludert militær støtte, var avhengig av et løfte fra Ukraina om å etterforske Joe Biden og sønnen Hunter for korrupsjon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no