Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 23. november

**Uværet «Ylva» er ikke på sitt kraftigste ennå.
**HRS-støtten overlevde budsjettkampen.
**Kritisk for den savnede ubåten i Argentina.

Dette skjedde natt til 23. november
Foto: AP/Fredrik Varfjell / NTB scanpix /NRK

Uværet «Ylva» er ikke på sitt kraftigste ennå.

Politiet har foreløpig ikke fått meldinger om store hendelser som følge av «Ylva», men meteorologen varsler at uværet ikke har nådd toppen ennå.

Onsdag var det varslet at uværet «Ylva» ville treffe Nordland med vindkast i en styrke opp mot 180 kilometer i timen natt til torsdag og torsdag.

Like før klokken 5, opplyser politiet i Nordland at de foreløpig ikke har fått meldinger om hendelser som følge av «Ylva», sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt Remi Johansen til NRK.

Tre falt over veien

Klokken 05.13 melder politiet på Twitter at en person har kjørt på et tre, som ramlet ned få meter foran bilen hans på E6, 5 kilometer nord for Majavatn. Det skal kun være materielle skader.

Foto: Politiet i Nordland / Twitter

– Det er nok litt tidlig, uværet er nok ikke på sitt kraftigste ennå. Det er fortsatt økning i vinden, sier vakthavende meteorolog i Nord-Norge Tore Vassbø til NRK like før klokka fem.

Vassbø sier at det foreløpig er områdene sør for Bodø, som Sør-Salten og Helgeland som har fått merke «Ylva» på kroppen. Der er det målt vindkast på 40 meter i sekundet.

HRS-støtten overlevde budsjettkampen.

Venstre og KrF ville fjerne statsstøtten til Human Rights Service (HRS), men millionstøtten er med i det endelige statsbudsjettet.

Etter at de fire borgerlige partiene fikk på plass en avtale om neste års statsbudsjett, er det klart at HRS beholder statsstøtten på 1,8 millioner kroner, skriver Aftenposten.

BEHOLDER STATSSTØTTEN: Hege Storhaug og Human Rights Service (HRS) beholder statsstøtten på nær 2 millioner kroner i neste års statsbudsjett.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi forsøkte å få fjernet støtten til HRS, men så må alle gi og ta i slike forhandlinger, sier Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik.

Både hans parti og KrF gikk i høst imot statsstøtten til den kontroversielle organisasjonen. Også i Høyre var det flere som ønsket å sløyfe støtten, men i budsjettforslaget fra regjeringen lå den fortsatt inne.

Kritisk for besetningen på den savnede ubåten i Argentina.

Situasjonen er kritisk for besetningen på 44 om bord på den argentinske ubåten, sist sett for én uke siden.

Ifølge den argentinske marinen hadde mannskapet om bord nok oksygen til å overleve under vann i sju dager. Onsdag klokka 8.30 norsk tid var tiden utløpt.

Ubåt

SAVNET: Ubåten ARA San Juan har vært savnet siden fredag 17. november. Ubåten har et mannskap om bord på 44 personer.

Foto: AP

– For øyeblikket har vi ingen spor etter ubåten, sa en talsmann for marinen, Enrique Balbi, på en pressekonferanse i Buenos Aires samme dag.

– Søket fortsetter. Det er ikke registrert noen form for kontakt. Ingen spor. Vi er kommet til den sjuende dagen, i en kritisk fase for oksygen hvis dette handler om nedsenkning, la han til.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no