Dette skjedde natt til 23. mai 2017

**Terrorhandling i Manchester: 22 drept
**Mistenkt drapsmann tatt i Tydal
**Sør-Koreas ekspresident for retten

Morgenpakke

22 drept i terrorhandling i Manchester

I Manchester i Storbritannia ble minst 22 mennesker drept i det politiet tror er en eksplosjon utløst av en selvmordsbomber. Eksplosjonen skjedde ved avslutningen av en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande på Manchester Arena ved 23.30-tiden norsk tid mandag. Statsminister Theresa May fordømmer handlingen. UD opplyser at de ikke har informasjon om at norske borgere er skadd i hendelsen.

Les mer her: Minst 22 drept i mistenkt terrorangrep i Manchester: Antatt selvmordsbomber er død

Mistenkt drapsmann arrestert i Tydal

Politiet pågrep natt til tirsdag en mann de mistenker for å være innblandet i skytingen i Tydal i Sør-Trøndelag mandag kveld. En mann i 60-årene ble skutt i magen med en rifle, men han skal ikke være livstruende skadd. Skytingen ble meldt til politiet ved 18-tiden. Over sju timer senere meldte politiet at de hadde kontroll på alle impliserte i saken. Politiet har også beslaglagt snøscooteren den pågrepne mannen kjørte vekk med.

Les mer her: Mann er pågrepet etter skyting i Tydal

Ekspresident for retten i Sør-Korea

Korrupsjonsrettssaken mot Sør-Koreas tidligere president Park Geun-hye startet tirsdag. Hun ankom rettslokalet iført håndjern. Park er tiltalt for utpressing, bestikkelser og misbruk av makt. Hun ble arrestert noen uker etter at en riksrettssak endte med at hun ble avsatt som landets president. Påtalemyndigheten mener hun i samarbeid med en venninne, har presset landets største selskaper til å utbetale over 200 millioner kroner i bestikkelser.

Les også: Park Geun-hye: S Korea trial of impeached president begins - BBC News

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no