Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 23. januar

**Minst 25 skadd etter vulkanutbrudd i Japan
**Den midlertidige budsjettavtalen formelt godkjent i USA
**Enebolig totalskadd i brann på Askøy

Dette skjedde i natt, 23. januar
Foto: AFP/AP/skjermdump

Minst 25 skadd etter vulkanutbrudd i Japan
Ifølge avisen Japan Times skal minst 25 mennesker ha blitt skadd da vulkanutbrudd utløste et snøskred ved et populært skisenter nord for hovedstaden Tokyo.

Japans meteorologiske institutt oppfordrer innbyggere om å holde seg borte fra Kusatsu Shirane-vulkanen etter å ha målt «vulkansk aktivitet» i området.

Talsmann for den japanske regjeringen, Yoshilde Suga, sier fire personer som satt i en taubane ved skianlegget ble skadd av knust glass. Opplysningene bekreftes av det lokale brannvesenets talsmann Yuji Shinohara.

I Japan er ni personer skadd og én person savnet etter at et vulkanutbrudd skal ha utløst et snøskred. Skredet skjedde ved et populært skianlegg i landet.

Midlertidig budsjettavtale formelt godkjent i USA
USAs president Donald Trump signerte i natt den midlertidige budsjettavtalen etter at det ble inngått et kompromiss mellom demokratene og republikanerne i Kongressen. Dermed er avtalen formelt godkjent og offentlige kontorer kan åpne igjen i dag.

Flere hundre tusen statsansatte i USA, har måttet bli hjemme uten lønn, som følge av at Senatet ikke klarte å bli enige om en midlertidig forlengelse av det nåværende statsbudsjettet.

Chuck Schumer

Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, sa på vei til mandagens avstemning at Demokratene stiller seg bak den nye budsjettavtalen.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

– Om få timer vil statsapparatet gjenåpne, sa demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, i en tale før avstemningen mandag kveld.

Selv om partiene er enige om en midlertidig finansieringsplan, gjenstår det ennå å bli enige om statsbudsjettet for 2018.

Enebolig totalskadd i brann på Askøy

En enebolig på Askøy utenfor Bergen er totalskadd etter at det brøt ut brann i huset natt til tirsdag, skriver NTB.

Politiet fikk melding om brannen klokken 1.27. Fem personer oppholdt seg i boligen, derav fire barn. Alle kom seg ut.

Askøy

Nødetatene rykket ut og brannvesenet forklarte at det brant i en husvegg.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no