Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 23. januar

- Jordskred sperrer fylkesvei 78 i Leirfjord kommune
- Enebolig på Randaberg i Rogaland brant ned
- Tornadoer herjer i USA, 18 har omkommet

En kvinne holder et barn mens hun går rundt på en gård som ble rammet av en tornado i Georgia i USA
Foto: Branden Camp / AP / NTB scanpix

Stein- og jordras sperrer veien ved Remneset i Nordland

Ingen er meldt savnet eller skadd etter et stort stein- og jordras sperret fylkesveien ved Remneset i Nordland. Politi melder at noen av steinblokkene som raste ut i veien var på størrelse med personbiler. Raset gikk over gamle fylkesvei 78 ved Remneset i Leirfjordkommune. Det er 150 bredt og 3,5 meter høyt, så det er store masser. Så langt er ingen meldt savnet, og raset traff ingen av husene og hyttene i området. På grunn av regn og usikre forhold har vi sperret av området, sier operasjonsleder Trond Martinussen ved politiet i Helgeland. Geologer må vurdere sikkerheten før noen begynner arbeidet med å rydde opp.

Brann i enebolig på Randaberg

Brannvesenet jobber med å etterslukking en brann i en enebolig på Randaberg utenfor Stavanger. Boligen er totalt utbrent. Det bodde fire personer i bolien. Alle disse kom seg uskadd ut allerede før politi og brannvesen kom til stedet. Politiet fikk melding om brannen like før klokken to.

Tornadoer herjer i det sørøstlige USA

I helgen har minst 18 personer omkommet i delstatene Mississippi og Georgia. I Georgia har antallet omkomne steget til 14 personer etter at uværet rammet delstaten. I et boligfelt i nærheten av Adel omkom syv personer i den voldsomme vinden. Halvparten av de omkring 40 boligene ble ødelagt. Catherine Howden i Georgias kriseetat sier dødstallet har økt til 14. En rekke lokalsamfunn langs grensen til Florida er rammet. Fire personer mistet livet i en tornado i Mississippi.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no