NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 23. desember

Knivstikking i Trondheim, leteaksjon i Vestfold, eksperter tror Nord-Korea er hacket etter at internettforbindelsen forsvant i natt, og paven langet ut mot Vatikanet, som han mener lider av åndelig Alzheimer.

Dette skjedde i natt 23. desember 2014
Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/AP Photo/Alessandra Tarantino

Stukket med kniv på Ranheim

To personer er fraktet til sykehus etter en knivstikking på Ranheim i Sør-Trøndelag. Mannen som ble knivstukket, er påført alvorlige skader, opplyser St. Olavs hospital tirsdag morgen. For den andre mannen som ble kjørt til sykehus, er skadeomfanget ikke kjent. En tredjeperson har blitt pågrepet av politiet.

Les mer her

Leteaksjon i Vestfold

En mann som ble meldt savnet etter at han dro på fisketur utenfor Stavern mandag ettermiddag, er fortsatt ikke kommet til rette. Det har vært lett etter mannen gjennom natten. Letingen foregår fortsatt, med to redningsskøyter og et redningshelikopter.

Les mer her

Nettet forsvant i Nord-Korea

Nord-Korea har nå delvis fått tilbake internettforbindelsen, etter at nettet sviktet i natt. Dataeksperter mener landet kan ha blitt utsatt for et angrep. Nettproblemene i Pyongyang startet etter at USA lovte å svare på dataangrepet mot Sonys filmstudio - et angrep USA mener Nord-Korea var ansvarlig for.

Paven holdt tordentale

Pave Frans kritiserer byråkratiet i Vatikanet kraftig og sier det lider av åndelig Alzheimer. Kritikken kom i en tale til kardinalene, der han sa at de mangler samarbeidsevner. Paven krever endring og ba kirke-eliten strekke ut en hånd til svake og fattige, framfor å være besatt av å beundre eget speilbilde.

BBC: Helt stille etter pavens tordentale.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no