Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 22. oktober

Eksilgruppe hevder russiske fly bombet feltsykehus i Syria, flere evakuert etter brann i Ålesund og mann skutt på buss i Jerusalem.

Dette skjedde i natt 221015
Foto: Khalil Ashawi, Frode Berg, Menahem Kahana / Reuters, NRK, AFP

– Russiske fly bak luftangrep

Et russisk luftangrep har drept 13 personer på et syrisk feltsykehus, hevder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. Angrepet skjedde tirsdag i byen Sarmin nordvest i Syria, sier gruppen. Russiske fly har tidligere bombet mål i det samme området.

Eksilgruppe: Russisk luftangrep mot syrisk feltsykehus

Folk evakuert i Ålesund

30 personer som bodde i sju ulike hus ble evakuert i Hatlane i Ålesund i natt etter at en enebolig begynte å brenne. Folk ble også bedt om å lukke dører og vinduer. Politiet var bekymret for at de skulle puste inn giftig røyk. Beboerne har nå fått flytte tilbake igjen.

Brann i bustadhus i Ålesund: Evakuerte naboar får reise heim

Mann skutt i Jerusalem

En mann på en buss i Jerusalem ble skutt og drept av en soldat som trodde han var en angriper, sier israelsk politi. Mannen var ifølge identitetskortet han hadde på seg en israelsk jøde. Soldatene hevder de ba mannen om identitetspapirer før han gikk av bussen. Da forsøkte han å ta fra en av dem våpenet, ifølge soldatene. En av dem skjøt mannen fordi de trodde han ville gjennomføre en voldelig aksjon, sier israelsk politi, skriver avisen Haaretz.

Man Suspected of Trying to Snatch Soldier's Gun Shot Dead in Jerusalem Amid Violent Day - Diplomacy and Defense - Israel News - Haaretz Israeli News Source

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no