NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 22. mars

- Obama og Castro uenige om menneskerettigheter
- Forsvarøsøvelsen Cold Response koster minst 300 millioner kroner
- Rettshøring mot Apple kan bli utsatt

Dette skjedde i natt

Obama og Raul Castro er uenig om menneskerettighter

USAs og Cubas president har ulikt syn på hvordan menneskerettighetene praktiseres på Cuba. Det kom frem under den felles pressekonferansen de to holdt i Havana. Begge tror likevel på en videre oppmyking og bedring i forholdet mellom de to landene. Obama tror handelsblokaden av Cuba vil bli opphevet, men at det må skje endringer på Cuba før den amerikanske kongressen vil gå med på det.

Cold Response koster over 300 millioner kroner

Den internasjonale vinterøvelsen Cold Response har kostet Forsvaret over 300 millioner kroner. Tre millioner av disse er satt av til å erstatte ødelagte skoger, åkrer, rekkverk og veier. Det er i alt meldt inn 272 skadesaker til Forsvaret etter at stridsvogner og annet militært utstyr ødela autovern, veibaner og skog under øvelsen, skriver Klassekampen. Øvelsen avsluttes offisielt tirsdag.

Planlagt retthøring mot Apple kan bli utsatt

FBI kan ha funnet en måte å låse opp iPhonen til terroristen som skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i California i desember. Dermed kan den planlagte rettshøringen mot Apple bli droppet eller utsatt. Tirsdag skal det etter planen være en rettshøring om saken, som startet da FBI fikk rettens medhold i å kreve at Apple låser opp telefonen. Apple har nektet å godta det rettslige pålegget, og mener hackingen vil kreve ny programvare som kan brukes til å bryte seg inn på enhver iPhone.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no