Dette skjedde natt til 22. august

• Color Line reddet mann i havsnød
• USA og Danmarks utenriksministre snakket om Grønland
• Russland vil samle sikkerhetsrådet

Skjedd i natt

En mann ble reddet av Color Line, og USAs utenriksminister Mike Pompeo snakket om Grønland med sin danske motpart.

Foto: Redningsselskapet / NTB Scanpix / AFP

Color Line reddet mann i havsnød

En Color Line-ferje, i samarbeid med en redningsskøyte, reddet en mann som drev til havs i en gummijolle utenfor Hvaler i Østfold.

Det var mannskapet om bord på ferja som oppdaget mannen som dreiv rundt. Da stanset de seilasen og rykket ut for å hjelpe han. Ferja var på vei fra Strømstad til Sandefjord.

– Dette er et eksempel på flott samhandling mellom Color Line og Redningsselskapet, der alle involverte gjorde alt riktig når uhellet først var ute, sier kommunikasjonssjef i redningsselskapet Frode Pedersen til NTB.

USA og Danmarks utenriksministre snakket om Grønland

USAs utenriksminister Mike Pompeo og Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod snakket sammen i natt. Der snakket de blant annet om at de ønsket et sterkere samarbeid i Arktis, inkludert Grønland.

Det skjer dagen etter at president Donald Trump avlyste et planlagt besøk til Danmark, fordi statsminister Mette Frederiksen nektet å diskutere muligheten for at Donald Trump skulle få kjøpe Grønland.

Russland vil samle sikkerhetsrådet

Både Russland og Kina har uttalt at de ønsker å samle FNs sikkerhetsråd i dag. De ønsker å diskutere «trusler mot internasjonal fred og sikkerhet».

Bakgrunnen er ifølge Reuters at USA på mandag testet de nye mellomdistanserakettene sine.

– Vi ønsker å sørge for at vi, som vi har behov for, har muligheten til å slå tilbake kinesisk dårlig oppførsel ved å selv ha muligheten til å treffe mål på mellomlange avstander, sa USAs forsvarsminister Mark Esper til Fox News, ifølge Al Jazeera.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no