Dette skjedde natt til 21. september

** Trumps kampanjesjef tilbød Putin-alliert privat brifing.
** USA mener atomavtalen med Iran fortsatt er problematisk.
** Jobber mot klokken for å redde ut barn fra jordskjelvruinene i Mexico.

Dette skjedde natt til 21. september

Dette skjedde natt til 21. september.

Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / CHIP SOMODEVILLA og Marco Ugarte / AFP PHOTO / AP Photo

Knappe to uker før Donald Trump ble republikanernes presidentkandidat, skal hans tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, ha tilbudt en Putin-alliert privat brifing om det amerikanske valget.

The Washington Post, som først omtalte saken, siterer anonyme kilder.

Ifølge kildene, er tilbudet gjort i en e-post til en utenlandsk formidler. Manafort skal ha bedt om at meldingen skulle sendes til Oleg Deripaska, en aluminiumsmagnat som Manafort tidligere har gjort forretninger med.

– Om han trenger en privat brifing, skal jeg være imøtekommende, skrev Manafort i en e-post til en mellommann 7. juli 2016.

Paul Manafort

VALGKAMPSJEF: Paul Manafort skal ha tilbudt en russisk Putin-alliert informasjon om valgkampen.

Foto: Matt Rourke / AP

USA mener fortsatt at atomavtalen med Iran er problematisk.

Etter et møte med alle deltakerlandene i atomvåpenavtalen med Iran, fortalte at han har møtt den iranske motparten Mohammad Javad Zarif, men at Washington fortsatt har «betydelige problemer» med Irans kjernevåpen, skriver Ap.

Tillerson sier at Iran overholder avtalen teknisk sett, men at de ikke lever opp til forventningene til formålet med avtalen.

– Det var en god anledning til å møtes, hilse. Det var ikke noe skriking og vi kastet ikke sko på hverandre, sier Tilllerson.

Møte om Iran

MØTE: Avtalen med Iran ble forhandlet fram av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland, som alle hadde representanter på møtet.

Foto: Craig Ruttle / AP

Jobber mot klokken for å redde ut barn fra jordskjelvruinene i Mexico.

Redningsarbeidere jobber på spreng for å redde ut en liten jente som er fanget i ruinene av Enrique Rebsamen-skolen, som kollapset da et jordskjelv med en styrke på 7,1 rystet Mexico tirsdag.

Jenta, som trolig er ett av tre barn som er fanget i skolebygningen, skal onsdag ettermiddag lokal tid ha vist tegn til liv.

Redningsarbeidere har fått kontakt med jenta, og har gitt henne oksygen og vann, skriver CNN.

Enrique Rebsamen

Redningsarbeidere jobber for å finne overlevende i restene av Enrique Rebsamen-skolen, som kollapset under tirsdagens jordskjelv.

Foto: Gerardo Carrillo / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no