Dette skjedde natt til 21. november

** «Mammon» vant Emmy-pris.
** Boligbrann på Notodden.
** Trump tar fra haitiere oppholdstillatelse.

Dette skjedde i natt, 21.november

Dette skjedde natt til 21. november.

Foto: Don Emmert/WILFREDO LEE/THEO AASLAND / AFP/AP/

«Mammon» vant den internasjonale Emmy-prisen for beste drama.

De to brødrene Vegard og Gjermund Stenberg Eriksen fra Mysen hadde ikke helt tro på at de skulle vinne, og ble svært overraskede og glade. De to er manusforfatter og produsent bak den prisvinnende serien.

– Jeg tenkte: «Nå er det bare å klappe, se normal ut – ikke miste ansikt». Men så kom det med én gang: «Mammon!», sier de i seiersrus.

«Mammon II» var nominert i klassen beste drama, og konkurrerte mot australske «Wanted», brasilianske «Justiça» og japanske «Moriribito: Guardian of the Spirit».

Vant
Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Boligbrann på Notodden.

Røykdykkere gikk natt til tirsdag inn i et overtent hus på Notodden i Telemark.

– Brannvesenets røykdykkere jobber på stedet, og vi har fått tilbakemeldinger om at huset er overtent, opplyste operasjonsleder Petter Ebbesberg i Sørøst politidistrikt til NTB like etter klokken 1.30 natt til tirsdag.

Brann Notodden
Foto: Theo Aasland

Fem personer ble evakuert og ble sjekket av ambulansepersonell på stedet. Ingen av dem kom fysisk til skade. De blir tatt hånd om, og det er ordnet med overnatting, opplyser politiet.

Trump tar fra haitiere oppholdstillatelse.

Amerikanske myndigheter har opphevet ordningen med midlertidig oppholdstillatelse for nesten 60.000 haitiere som har bodd og arbeidet i USA.

Haitierne har vært i USA siden den karibiske republikken ble rammet av et kraftig jordskjelv i 2010.

Grunnen til at oppholdstillatelsene oppheves er at det amerikanske sikkerhetsdepartementet anser at situasjonen i Haiti har bedret seg betydelig de siste sju årene, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Haitiere i USA
Foto: Wilfredo Lee / AP

Ifølge departementet vil ordningen med midlertidig opphold bli fornyet en siste gang til juli 2019 for å gi haitierne tid til å forberede hjemreisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no