Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 21. januar

• McConnell la fram riksrettsplan
• Tre tenåringer til sykehus etter bilulykke
• To eksplosjoner i Stockholm

Senatets flertallsleder Mitch McConnell legger opp til en forrykende start på riksrettssaken med tolv timer lange økter.

Senatets flertallsleder Mitch McConnell legger opp til en forrykende start på riksrettssaken med tolv timer lange økter.

Foto: Julio Cortez / AP

McConnell la fram riksrettsplan
Senatets flertallsleder, republikaneren Mitch McConnell, legger opp til tolv timer lange åpningsinnlegg i riksrettssaken mot president Donald Trump. Han legger senere dag fram et forslag om at hver side i saken får 24 timer fordelt over to dager til å framføre sine åpningsinnlegg.

Mindretallsleder i Senatet, demokraten Chuck Schumer, kritiserer forslaget. Han mener at Republikanernes plan for gjennomføring vil gjøre det vanskelig å få vitner og å få lagt fram dokumenter i saken.

Tre tenåringer til sykehus etter bilulykke
Tre tenåringer er sendt til sykehus etter at en bil kjørte inn i en murvegg i Haugesund i natt, melder Sør-Vest politidistrikt. Politiet har vært i kontakt med bileieren, som er moren til gutten som kjørte bilen.

– Moren til føreren opplyser at hun hadde sagt god natt til ham, og så hadde han tyvlånt bilen sammen med to kamerater, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sørvest politidistrikt til NTB.

To eksplosjoner i Stockholm
Det skal ha vært minst to eksplosjoner nordvest i Stockholm i natt. Eksplosjonene skjedde i to leilighetsbygg i bydelene Kista og Husby. En person er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang, melder SVT. Eksplosjonen i Husby beskrives som den kraftigste.

Eksplosjoner i Stockholm

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no