Dette skjedde natt til 21. januar

– Økning i global terror
– Sp-topp vil ha returstopp
– Ble presset ut av departementet

Dette skjedde i natt

Økning i global terror

Antall terrorangrep på verdensbasis økte fra 1.812 i år 2000 til 13.370 i 2014. Eksperter tror vi kan vente flere angrep i Vesten i framtiden. I 2014 mistet 32 658 mennesker livet i terrorangrep, i følge tall fra tenketanken Institute for Economics and Peace, skriver Aftenposten.

Sp-topp vil ha returstopp

Senterpartiets Anne Beathe Tvinnereim vil ha returstopp av flyktninger til Russland. Hun sier til Klassekampen at hun vil stoppe utesendinga - inntil de har fått en reell behandling av asylsøknadene. Det var Senterpartiet som tok initiativ til asylforliket i Stortinget i fjor høst. Men nå mener nestlederen at garantiene fra innvandringsminister Listhaug ikke holder.

Ble presset ut av departementet

Anne Marit Storli mener hun ble presset ut av Samferdselsdepartementet fordi statsråd Ketil Solvik-Olsen ikke tålte kritiske spørsmål. Hun sier til Dagens Næringsliv at hun 14. september i fjor fikk beskjed om at hun var uønsket i stillingen, noe samferdselsminister Solvik-Olsen tidligere har benektet. Tirsdag svarte Solvik-Olsen stortingets kontrollkomite om saken, og benektet at han hadde bedt kommunikasjonssjefen om å gi partipolitisk bistand til statsråden. Storli sier hun frykter et byråkrati med nikkedukker, som ikke kan stille spørsmål i frykt for represalier.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no