Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 21. februar

●Utforsølv til Mowinckel.
●Bare én nordmann til Big Air-finale.
●Nord-Korea-møte avlyst i siste sekund.

Dette skjedde i natt

Dette skjedde natt til 21. februar.

Ragnhild Mowinckel utforsølv i Pyeongchang.

Ragnhild Mowinckel klinket til nok en gang og kjørte inn til OL-sølv i utforen. 25-åringen kunne nesten ikke tro hva som hadde skjedd i målområdet.

Mowinckel kjørte en gnistrende utfor fra startnummer 19. Rival-jenta ledet lenge på toppen, men tapte tid til Goggia fra Italia i mellompartiet.

Men på slutten av løpet kjørte Mowinckel igjen for gullet.

De siste sekundene ble et nervedrama, og den norske kvinnen var bare ni hundredeler bak gullvinner Goggia i mål.

Lindsey Vonn fra USA kapret bronsen, 47 hundredeler bak Goggia.

Ragnhild Mowinckel

NYTT SØLV: Ragnhild Mowinckel tok en ny sølvmedalje i OL. I utforen kom hun bare ni hundredeler bak gullvinner Sofia Goggia.

Foto: Martin Bernetti / AFP

Bare én nordmann videre til Big Air-finale.

Ståle Sandbech havnet på sjuendeplass i første kvalifiseringsheat i Big Air og mistet finaleplassen. For å komme til finalen var kravet en plassering blant topp seks i kvalifiseringen.

I det andre kvalifiseringsheatet skuffet Marcus Kleveland. 18-åringen fra Dombås, som av mange var sett på som favoritt i hele konkurransen, klarte ikke å kvalifisere seg til finalen.

Torgeir Bergrem lå på andreplass i kvalifiseringen etter første runde. Etter andre runde havnet han på fjerdeplass – finaleklar. Dermed blir 26 år gamle Bergrem eneste nordmann lørdagens Big Air-finale.

Torgeir Bergrem

Torgeir Bergrem i Big Air-kvalifiseringen i Phoenix Snow Park under vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Amerikansk Nord-Korea-møte avlyst i siste sekund.

USAs visepresident Mike Pence skulle ifølge regjeringskilder ha vært i møte med offisielle representanter for Nord-Korea i Pyeongchang, men sånn ble det ikke.

Pence sa før turen til Sør-Korea at USA snart vil komme til å offentliggjøre de hardeste sanksjonene mot Nord-Korea noensinne. Det likte ikke Nord-Korea. Pence' uttalelser skal være blant årsakene til det avlyste møtet.

Møtet skulle ifølge Washington Post bli holdt på nøytral grunn i den sørkoreanske presidentboligen Det blå huset 10. februar. Planen var at Pence og tre representanter fra USA skulle møte Kim Yo-jong, Kim Yong-nam og en mulig tredje offisiell nordkoreansk representant.

Men slik ble det altså ikke.

Kim Yong-nam, Mike Pence og Kim Yo-jong under åpningsseremonien i OL.

ÅPNINGSSEREMONI: Kim Yong-nam, Mike Pence og Kim Yo-jong satt ikke langt ifra hverandre under åpningsseremonien i OL i Pyeongchang.

Foto: Stringer . / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no