NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 21. februar

- Kastet stein på politiet i Stockholm
- Småfly styrtet i kjøpesenter i Australia
- 1,4 millioner barn kan dø av sult, melder UNICEF

Dette skjedde i natt 210217
Foto: Scanpix / AP

Svensk politi og brannvesen ble kastet stein på

Et titalls biler ble stukket i brann da politiet i Rinkeby, en forstad nord for Stockholm, skulle arrestere en person sent i går kveld. Da brannvesenet kom ble det kastet stein mot mannskapene som dermed ikke turde rykke frem til de brennende bilene. Politiet fikk også kastet steiner etter seg, og en politimann skal ha blitt skadet ifølge SVT. Politiet fikk tatt personen de var ute etter og sier at situasjonen etter hvert roet seg ned.

Småfly styrtet i kjøpesenter i Melbourne i Australia

Alle fem som var ombord i et småfly omkom da det styrtet inn i et kjøpesenter i den australske storbyen Melbourne. Det er uklart om andre enn de som var i flyet ble drept. Ulykken skjedde før kjøpesenteret åpnet tirsdag morgen lokal tid. Myndighetene i Australia sier dette er den verste ulukken i den sivile luftfarten i delstaten Victoria på over 30 år. lyet hadde nettopp tatt av fra Essendon lufthavn da det krasjet inn i kjøpesenteret.

1,4 millioner barn kan dø av sult, melder UNICEF

Nesten 1,4 millioner barn i Nigeria, Somalia, Sør-Sudan og Jemen lider av alvorlig underernæring og kan dø av sult i løpet av året, opplyser UNICEF. I Jemen, hvor kamphandlingene har rast i snart to år, er 462.000 barn rammet av akutt feilernæring, mens 450.000 barn er alvorlig underernært nordøst i Nigeria, opplyser FN-organisasjonen. I Somalia har tørke ført til at 185.000 barn risikerer å sulte, og tallet er ventet å stige til 270.000 i løpet av de neste månedene. I Sør-Sudan er over 270.000 barn underernært og det er erklært hungersnød i deler av delstaten Unity nord i landet, hvor det bor 20.000 barn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no