NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 20. oktober

43-åring blir ny statsminister i Canada, drapsdømte Oscar Pistorius er ute av fengsel og strømmen har kommet tilbake på Nord-Jæren.

Dette skjedde i natt 20102015

Klar valgseier i Canada

43-åringen Justin Trudeau blir Canadas nye statsminister. Det er klart etter valget, der hans sentrumsparti De liberale kapret rent flertall i parlamentet. Trudeau er sønn av tidligere statsminister Pierre Trudeau, som hadde vervet i 15 år. Trudeau tar over etter Stephen Harper fra de konservative.

Han blir Canadas nye statsminister

"Blade Runner" ute av fengsel

Den tidligere friidrettsutøveren Oscar Pistorius er løslatt fra fengsel. Nå skal han sone resten av drapsdommen på fem år i husarrest. Pistorius ble dømt for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp på valentinsdagen i februar 2013. Pistorius ble dømt for uakstomt drap, men sørafrikansk rett åpner for at han kan sone deler av straffen utenfor fengselet.

Pistorius løslatt fra fengsel

Strøm tilbake i Rogaland

De aller fleste på Nord-Jæren har fått strømmen tilbake. I går kveld hadde 15.000 mennesker i Stavanger, Randaberg og Rennesøy mistet strømmen. Årsaken var blant annet en feil i en transformator. Nå skal de aller fleste ha fått strømmen tilbake, opplyser nettselskapet Lyse til NRK.

Lyse har funne feilen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no