Dette skjedde natt til 20. november

** Brudd i regjeringsforhandlingene i Tyskland.
** Stjålet bil i Oslo funnet i flammer.
** Libya vil etterforske slave-videoer.

Dette skjedde i natt, 20. november

Dette skjedde natt til 20. november.

Foto: Tobias Schwarz/GUNHILD HJERMUNDRUD/AHMED JADALLAH / AFP/Reuters/NRK

Brudd i regjeringsforhandlingene i Tyskland.

Sammenbruddet i forhandlingene om en ny tysk koalisjonsregjering kan lede til nyvalg i Tyskland.

Mandag vil statsminister Angela Merkel gi Tysklands president Frank-Walter Steinmeier beskjed om at partene ikke lyktes med å danne en ny koalisjon.

Det er presidenten som har fullmakt til å skrive ut nyvalg. Ifølge nyhetsbyrået Reuters ligger det dermed an til at hun ikke vil prøve å danne en mindretallsregjering.

Merkel

Statsminister Angela Merkels CDU-parti, søsterpartiet CSU, Fridemokratene og De grønne hadde satt frist til søndag ettermiddag med å komme til enighet, men det klarte de ikke.

Foto: Michael Kappeler / AP

Merkel sa natt til mandag at hun gremmer seg over sammenbruddet.

– Det er en dag hvor vi skal tenke grundig igjennom hvordan vi beveger oss fremover i Tyskland, sa hun videre.

Stjålet bil i Oslo funnet i flammer.

Politiet etterforsker en bilbrann i Oslo natt til mandag. Bilen som brant er den samme som en mann ranet til seg sent søndag.

– Det er i hvert fall en tilsvarende bil, så det er noe vi vil undersøke nærmere når brannen er slukket, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB klokken 2 natt til mandag.

Kort tid senere bekrefter han at det er snakk om den samme bilen.

Bilbrann

BILBRANN: Bilen som brant sto i Christian Michelsens gate, ikke langt unna der en mann ble truet med pistol og fraranet bilen sin.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Bilen som brant sto inne i et portrom i Christian Michelsens gate, ikke langt unna der en mann ble truet med pistol og fraranet bilen sin, en sølvgrå Peugeot 307, noen timer tidligere.

Til NRK sier operasjonsleder Gulbrandsen at mannen som ble fraranet bilen, sier at han ikke har kjennskap til personen som truet han med pistol og tok bilen.

  • Les mer:

Libya vil etterforske slave-videoer.

Libyske myndigheter sier de skal starte etterforskning av videoer som tilsynelatende beviser at migranter blir auksjonert bort som slaver i landet.

Bakgrunnen er en video CNN har fått tilgang til som, ble publisert tirsdag. Videoen viser det som ser ut til å være en live-auksjon i Libya, der mørkhudede menn blir presentert for nordafrikanske kjøpere som potensielle gårdsarbeidere og solgt for ned mot 6.800 kroner.

EUROPE-MIGRANTS/LIBYA

Migranter ankommer en militærbase i Tripoli etter at de er reddet av marinen i Libya. De søker seg til Europa for et bedre liv, men ifølge undersøkelser CNN har fortatt risikerer flere av dem å bli solgt som slaver av smuglere.

Foto: AHMED JADALLAH / Reuters

– Er det noen som trenger en graver? Dette er en gravemaskin, en stor sterk mann, han vil grave, sier en mann, som tilsynelatende har rollen som selger og er kledd i kamuflasjeutstyr.

Etterpå rekker en rekke av det som ser ut til å være kjøperne hendene i været, fram til mennene blir solgt og overlevert til sin nye eier.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no