NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 20. mai

- Ennå ingen funn av vrakdeler fra styrtet fly
- Streik rammer matserveringen på flyene
- 21 drept i luftangrep i Syria siste døgnet

delebilde

Ennå ingen funn av vrakdeler

Tidligere meldinger om at dt er funnet varakdeler i havet som stammer fra det styrtede flyet fra Egypt Air, avvises av greske luftfartsmyndigheter. Satelittbilder fra Middelhavet tyder også på at flyet ikke ble rammet av noen eksplosjon før det styrtet. 66 mennesker var ombord i flyet på vei fra Paris til Kairo.

Streik rammer matserveringen på fly

Streik i Parat rammer forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland etter brudd i forhandlingene med NHO Reiseliv. Streiken er effektiv fra fredag morgen. Kravene som førte til brudd i forhandlingene er i all hovedsak sammenfallende med kravene til Fellesforbundet. Det gjelder både kravet om rett til reelle lokale forhandlinger og lønnstillegg for de lavtlønnede i bransjen. I tillegg krever Parat ansvarstillegg for flyplassansatte.

21 sivile drept i Syria siste døgn

Minst 21 sivile er drept i luftangrep mot flere byer i det sentrale Syria det siste døgnet. Blant de drepte er syv barn, ifølgje eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. De skriver at regimet slapp tønnebomber med eksplosiver, splinter, olje og kjemikalier. Bruken av slike bomber er sterkt kritisert, men den syriske regjeringen nekter for at landet bruker dem i krigføringen sin.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no