Dette skjedde natt til 20. juli

•Russisk UD ber om løslatelse av spionsiktet student.
•Trump vil invitere Putin til USA – etterretningssjef ikke informert.
•Mann skutt og drept av svensk politi.

Morgenpakke 20. juli

Dette skjedde natt til 20. juli.

Foto: SKJERMDUMP / FACEBOOK/ Kevin Wolf / AP

Russisk UD ber om løslatelse av spionsiktet student.

Sent torsdag kveld endret russisk UD profilbildet sitt på Twitter til et bilde av den spionsiktede studenten Maria Butina (29) med emneknaggen #FreeMariaButina.

På Twitter har det russiske utenriksdepartementet også lagt ut en twitter-melding der det står #NewProfilePic, som på norsk betyr «nytt profilbilde», og #FreeMariaButina, som betyr «slipp Maria Butina fri».

Også på Facebook har russisk UD endret profilbilde til et bilde av Butina, hvor de oppfordrer til hennes løslatelse.

Butina er mistenkt for å ha drevet en form for etterretningsvirksomhet gjennom å innynde seg hos ulike politiske organisasjoner.

Facebook

FACEBOOK: Russisk UD har iverksatt en slags internettkampanje, der de har byttet profilbilde både på Facebook og Twitter.

Foto: Skjermdump / Facebook

Trump vil invitere Putin til USA – etterretningssjef ikke informert.

Dan Coats, som er etterretningssjef i USA, var på en sikkerhetskonferanse i Aspen, Colorado, da han ble informert av en journalist om nyhetene om det nye Russland-møtet.

– Det var ikke jeg klar over. Det kommer til å bli spesielt, sa Coats. Han la til at han ikke hadde noen opplysninger om hva som var blitt sagt under møtet i Helsingfors.

I en tweet torsdag kveld norsk tid, skrev pressesekretær i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, at Trump har spurt John Bolton, som er nasjonal sikkerhetsrådgiver, om å invitere Putin til et nytt møte i Washington i løpet av høsten.

Dan Coats

OVERRASKET: Dan Coats, som er etterretningssjef i USA, sa han ble overrasket over nyhetene om et nytt Putin-møte i løpet av høsten.

Foto: AP

Mann skutt og drept av svensk politi.

En mann i 30-årene ble natt til fredag skutt og drept av politiet i Norrköping i Sverige etter det politiet kaller en «uspesifisert nødsituasjon».

Ifølge Aftonbladet motsatte mannen seg en legeundersøkelse, noe som gjorde at politiet ble tilkalt. Sammen med en lege dro de til mannens bolig rundt klokken 2 natt til fredag.

Politiets internutredning er kontaktet etter hendelsen, og en innledende etterforskning er iverksatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no