Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 20. januar

• Ekstraordinært landsstyremøte i Frp
• Prins Harry: – Hadde ikke noe valg
• Lungevirus sprer seg i Kina

Siv Jensen omringet av journalister

HEKTISK MØTELIV: Frp-leder Siv Jensen ble omringet av journalister da hun kom ut fra møtet i statsministerboligen søndag kveld.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Frp kaller inn til ekstraordinært landsstyremøte

Kilder sier til NRK at Fremskrittspartiet har kalt inn til ekstraordinært landsstyremøte mandag, noe som betyr at partiet kan være på vei ut av regjeringen.

Medlemmer av Frps landsstyre er bedt om å holde seg tilgjengelig for landsstyremøte per telefon fra og med mandag klokken 12.

I utgangspunktet har planen vært at Siv Jensen skal møte Erna Solberg mandag for å overlevere Frps krav for å fortsette i regjering. Men søndag kveld, etter møtet i partiledelsen, kom den uventede innkallingen.

Prins Harry: Jeg hadde ikke noe valg

Britiske prins Harry snakket sent søndag kveld for første gang offentlig om valget han og kona Meghan har tatt.

Beslutningen om å trekke seg tilbake fra kongelige plikter og posisjon er ikke noe han har tatt lett på, forsikret han. Han sa valget hadde vært vanskelig, og at han har brukt lang tid.

Han valgt å ta bladet fra munnen da han sto på talerstolen under en middag i en veldedig stiftelse i London.

Prins Harry

VANSKELIG VALG: Prins Harry sa beslutningen om trekke seg tilbake sammen med kona Meghan, hadde vært vanskelig, men nødvendig.

Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Scanpix

Lungevirus sprer seg i Kina

Kinesiske helsemyndigheter bekrefter 139 nye tilfeller av det sars-lignende lungeviruset. Ytterligere én person er død som følge av smitten. I alt har tre pasienter dødd av viruset..

Tallet på smittede kan være oppe i 1700. Lungeviruset ser ut til å ha oppstått i Wuhan, og ble først oppdaget på et fiskemarked. Det er fryktet ny spredning når millioner samles for å feire kinesisk nyttår.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no