NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 20. januar

**Narkoforbryteren El Chapo utlevert til USA
**Ny frist for Jammeh i Gambia
**Uklart om Labour vil bruke pisk for Brexit

Morgenpakke 20. januar
Foto: NTB Scanpix

Narkoforbryteren El Chapo utlevert til USA

Den mexicanske narkotikaforbryteren Joaquin El Chapo Gusman er blitt utlevert til USA, melder mexicanske myndigheter. Guzman ble utlevert torsdag til USA, der han er ettersøkt for blant annet narkotikasmugling. Guzman skal ha blitt satt på et fly til New York, og risikerer livstid i fengsel dersom han blir kjent skyldig i anklagene mot ham. Guzman har smuglet store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA. I tillegg skal han ha leid leiemordere til kidnapping, drap og tortur.

Les mer her: «El Chapo» utlevert til USA

Ny frist for Jammeh i Gambia

De afrikanske styrkene som rykket inn i Gambia, vil ikke gå til aksjon mot landets leder Yahya Jammeh, som har nektet å tre tilbake for Adama Barrow, som vant presidentvalget. I stedet for militær inngripen, blir det nå samtaler for å be Jammeh forlate landet, opplyser den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS. Hvis Jammeh ikke har gått med på å forlate Gambia innen klokka 12, vil militære gripe inn, sier lederen for ECOWAS.

Les mer her: Senegalesiske styrker har rykket inn i Gambia – her jubler folk i gatene - Gambia - VG

Uklart om Labour vil bruke pisk for Brexit

I London ber Labour-leder Jeremy Corbyn bedt alle partiets parlamentsmedlemmer om å støtte Brexit. Men i følge The Telegraph er det usikkert om det betyr at det sosialdemokratiske partiet vil tvinge parlamentsmedlemmene til å støtte regjeringens brexitpolitikk. Uttalelsen fra lederen kom etter at et ledende medlem i Labour meldte at han vurderte å ikke støtte artikkel 50. Artikkel 50 i Lisboatraktaten er en prosedyre som statsminister Theresa May vil bruke for å sikre landets utmelding av EU.

Les mer her: Jeremy Corbyn backs down on vow to force Labour MPs to vote in favour of Brexit

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no